Haber

6 yaşındaki çocuğa istismar davası: Gümüşel’e 22 yıl 6 ay hapis

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı HKG’nin 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahlı “nikah” davasına ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame kabul edildi.

İddianamede Kadir Willel için 67 yıl 10 ay 15 gün, baba Yusuf Ziya Gümüşel ile anne Fatima Gümüşel için 22 yıl 6 ay hapis cezası istendi. Zanlılar, 22 Mayıs’ta ilk kez hakim karşısına çıkacak.

HKG, Kadir İsekli tarafından 6 yaşından beri cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. HKG, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, zanlı Kadir İstekli ile babasının dini nikahla ‘nikahlandığını’, zanlının babasının öğrenci olduğunu ve karşılıklı apartmanlarda oturduklarını anlattı. Cinsel istismarın kendisine Kadir Willed tarafından bir oyun gibi gösterildiğini, bu ilginin babasının onayıyla gerçekleştiğini, reşit olduktan sonra resmi nikahın gerçekleştiğini ifade etti.

17 Ağustos 2012’de HKG, adet düzensizliği şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yaşının küçük olması nedeniyle durum polis ekiplerine bildirildi. HKG, o dönemde aldığı sözde, şüpheli Kadir İşleli ile 7 Nisan 2012’de kendi isteğiyle evlendiğini, 17 yaşında olduğunu ve herhangi bir şikayeti olmadığını söyledi. Soruşturma kapsamında 14 yaşındaki HKG, kemik yaşı tespiti için hastaneye sevk edildi. 10 Aralık 2012’de alınan raporda HKG’nin 21 yaşında olduğu kaydedildi. Soruşturma, 21 yaşında olduğu gerekçesiyle takipsizlik kararıyla sonuçlandı.

“KEMİK ÇAĞI İÇİN HAZIRLANMIŞ BİR SİNEMA SİNEMASI”

HKG, 21 Ocak 2022’de İzmir’de aldığı ifadede, babasının lideri olduğu vakıfta çalışan Mehmet Emin M. ile Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne gittiğini ve yerine başkasının sinemasının çekildiğini belirtiyor. çekimler için sırada beklerken kendisi için rastgele bir işlem yapılmadığını söyledi. söylenmiş. Olay sırasında zanlılar kendi aralarında konuşurken bu konuşmalara tanık olduğunu ifade etti. Mehmet Emin M.’den test yapılacak yaşta 18 olduğu için şüphelenen Kadir İstekli, “Kız 18 yaşındaydı neden daha büyük birini koydunuz ama savcı iyi yedi” dedi. dedi.

HKG’nin doğum raporu ve doğum raporu Sapancı Kaymakamlığından istendi. HKG’nin 8 Mart 1998 tarihinde özel bir hastaneden dünyaya geldiği belirlendi. Başka bir kişiye kemik tespiti için test yaptıran zanlılar hakkında “resmi belgede tahrifat” suçundan soruşturma başlatıldı.

‘DAVANIN İLK DURUŞMASI 22 MAYIS’TA’

HKG, tacizi kanıtlamak için zanlı Kadir Willed ile yaptıkları görüşmeleri kayda aldı. Bu kayıtlar bilirkişi raporu ile birlikte evraklara sunuldu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, zanlı Kadir Willeli’nin “çocuğun cinsel istismarı” suçlarından artırım uygulanarak 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılması talep edildi. “nitelikli cinsel saldırı”. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatima Gümüşel, “çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Sanıklar 22 Mayıs’ta ilk kez hakim karşısına çıkacak. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu