Haber

Afet ve Çocuk Çalıştayı İstanbul’da gerçekleştirildi

Bağcılar Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Afet ve Çocuk Çalıştayında alanında uzman 77 kişi, başta deprem olmak üzere tüm afetlerden ve Filistin’deki katliamdan etkilenen çocukların korunmasındaki engeller ve çözümleri tartıştı. Çocuklara yönelik sundukları hizmetleri anlatan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Biz her zaman iyiliğin yanında olma gayretiyle üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz.”

Bağcılar Belediyesi ve Yetim Vakfı, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. Bu amaçla Rami Kışlası Kütüphanesinde Afet ve Çocuk Çalıştayı düzenlendi. Programa; AFAD Lideri OK Memiş, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr.Murat Mücahit Yentür, Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Yetim Vakfı Lideri Murat Yılmaz, İHH Yönetim Kurulu Lideri Bülent Yıldırım da katıldı.

 

Alanında uzman 77 uzman katıldı

Çalıştaya katılan 77 uzman, “Afet ve Çocuk Hakları”, “Afetler ve Çocuklara Müdahale”, “Afetlerde STK ve devlet iş birliği” ve “Afet ve toplumsal farkındalık” olmak üzere dört konuyu ele aldı. Konuşmacılar, çocukları afetlerden korumanın önündeki engelleri ortadan kaldırmanın yollarını ve çözüm yollarını tartıştı. Uzmanlar ayrıca Filistin’de soykırıma uğrayan Filistinli çocukların durumunu da ele alarak hem İsrail’i kınadı hem de çocuklar için neler yapabileceklerini anlattı.

 

Her zaman dürüstlükten yana olmaya çalışıyoruz.

Bağcılar Belediyesi olarak uyum konusunda çaba gösteren her vakfa destek verdiklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Bu mücadele insan varoluşunun başlangıcından bu yana devam ediyor. Biz her zaman yolunda olma gayreti içinde görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. İyiliğin yanı. Çok değerli bir atölye. Felaketten önce.” “Afet sırasında ve sonrasında yapılması gerekenleri, özellikle çocuk başlığı altındaki tüm içerikleri detaylı bir şekilde takip edeceğiz. Program sonrası çıktıların hayata geçirilmesi açısından bu programı değerli buluyoruz” dedi.

 

Çalışmalarımız en üst düzeyde devam ediyor

Şubat ayında yaşanan büyük depreme değinen Özdemir, şöyle devam etti: “AFAD’ın öncülüğünde büyük bir deprem felaketini omuzlamaya çalışıyoruz. Ülkemizin bu acıyı taşıması için hükümetimizin büyük bir çalışma yürüttüğünü ifade etmek isterim. Bağcılar Belediyesi olarak deprem süreci başlar başlamaz kaymakamımıza başvurduk, hemen afet koordinasyon masasını hep birlikte kurduk, göreve geldiğimizde verdiğimiz sözü tuttuk ve STK İletişim Merkezi’ni kurduk ve gördük. Hayırlı olsun. STK’larla hızlı bir şekilde iletişim kurduk. İlk günün akşamı gönderdiğimiz tır sayısı 20’yi aştı. Bu iletişime çok önem veriyoruz. Faaliyetlerin ve çalışmaların düzenlenmesinde belediyemizin liderliğini önemsiyoruz. Tırlarımızın gönderilmesini, yaşam malzemesi tedariğini ve 1 milyon sıcak yemeğin tedariğini sağladık, AFAD öncülüğünde arama kurtarma ekiplerimiz ve iş makinelerimizle bölgede çalıştık. Belediyemizin bütçesi İBB tarafından sağlanmaktadır (İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde 1’i kadardır. Ancak sosyal birliği sağlayarak ve belediyemizin kaynaklarıyla anaokulları ve çocuk parklarının da dahil olduğu 505 konteynerlik konteyner şehrimizi Malatya’da konumlandırdık.) Battalgazi ilçesinde iş adamlarımızın iş birliğiyle 500 çocuğa bisiklet gönderdik. Çalışmalarımız en üst ölçekte devam ediyor. “Özellikle çocuklarımızla çok çalışıyoruz.”

 

Filistin meselesi bizim meselemizdir

Dünyanın büyük bir sınavdan geçtiğini dile getiren Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Filistin sorunu hepimizin sorunudur. Oradakiler hayati bir mücadelenin sınavını verirken biz de bir süreçten geçiyoruz.” Biz de kendi imtihanımızı yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük çabalarına şahit oluyoruz. Almanya’da iki şey tüm dünya tarafından açıkça görülüyor.” onların ikiyüzlülüğünü haykırdı. Nefret ederek çaba göstermemiz gerektiğine dair bir inancımız var, elinizle olmadı, dilinizle olmadı, dilinizle olmadı. Elhamdülillah dilimizle verdiğimiz cevapların olduğu bir süreçteyiz. Ülkemizde adaletsizliklerin, hukuksuzlukların yaşandığı, Müslümanların yaşamasının zorlaştığı bir dönemde Sayın Cumhurbaşkanımız büyük bir toplumsal faydanın adım adım gerçekleşmesine vesile oldu. “İbadethanelerin açılmasına yol açtı. Ülkemizi bu ve benzeri sorunları kökten çözmeye hazırlayan bir süreci açıkça gördüğümüze inanıyoruz.”

Gün boyu süren çalıştaya her yaştan ve her kesimden çok sayıda insan yoğun ilgi gösterdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu