Teknoloji

Ameliyat sırasında da Apple Vision Pro kullanılmaya başlandı

Londra’daki Cromwell Hastanesi’ndeki bir sağlık ekibi, iki omurga ameliyatı sırasında 3.500 dolarlık Apple Vision Pro’yu kullandı. Doktorların cihazı “oyunun kurallarını değiştiren” bir araç olarak nitelendirmesi, Apple’ın başlığının tıbbi bir cihaz olarak geleceği olduğu yönündeki iddialarını güçlendiriyor.

Aslında başlığı ameliyatı yapan doktorlar takmadı, bunun yerine bir ameliyat hemşiresinin ameliyat hazırlıkları ve prosedürler sırasında VR başlığını taktığı bildirildi. Vision Pro, aletleri seçmek ve ameliyatın ilerleyişini izlemek üzere ameliyathaneye yerleştirilen sanal ekranları görüntülemek için kullanıldı.

Elbette bu işlem, sadece Apple mağazasından bir başlık alarak mümkün olan bir süreç değil. Cromwell Hastanesi tarafından kullanılan yazılım, cerrahlara yönelik yapay zeka odaklı uygulamalar geliştiren bir şirket olan eXeX tarafından geliştirildi.

Yazılım sayesinde doktorların ameliyat sırasında ihtiyaç duyduğu desteği sanal olarak sağlamak, ameliyat ekipmanlarını tanımak, doktorun istediği bilgilere ulaşmak mümkün oluyor.

haber-yatagan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu