Haber

Bartın’da sel felaketinden etkilenen Atılım Sanayi Sitesi’nde rehabilitasyon çalışmaları başladı

Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, 9 Temmuz’da BARTIN’da meydana gelen sel felaketinde en çok hasar gören Atılım Sanayi Sitesi yanındaki derede rehabilitasyon çalışmalarına başladı. 200 işyerinin bulunduğu sanayi sitesinde, iş yeri zarar görenlerin temizlik çalışmaları sürüyor.

9 Temmuz’da kentte meydana gelen sağanak yağışların ardından Bartın-Zonguldak yolu üzerindeki Kuyumcu mevkiinde bulunan Atılım Sanayi Sitesi’nin yan tarafındaki dere yaklaşık 15 metre yükselerek taştı. 200 işyerinin bulunduğu sanayi sitesinde sel nedeniyle çok sayıda dükkan kullanılamaz hale geldi. Suların çekilmesinin ardından sanayi sitesi yanındaki taşan derede çalışma başlatıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, sanayi sitesinin yanından geçen 400 metrelik bölümde iş makineleriyle genişletme ve derinleştirme çalışması yaptı. Atılım sanayi sitesindeki işyerlerinde işletme sahipleri temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Sanayi sitesinde bulunan ve 56 kişinin çalıştığı kauçuk fabrikasında sel suları yaklaşık 80 santimetre yükselerek makine ve işyerlerinde hasara yol açtı. İşçiler, sel sularından etkilenen iş yerlerini yıkayarak ve incelemelerde bulunarak ayrıştırma çalışmasına başladı.

’10 GÜN İÇİNDE ÜRETİME BAŞLAMAYI HEDEFLİYORUZ’

Kauçuk fabrikası firma yetkilisi Özkan Özdemir, 9 Temmuz günü yarım saat içerisinde sel baskınına uğradık. Tesisimizde bulunan tüm makine ve ekipmanlarımız sular altında kaldı. Geçmişe dayalı 7-8 günlük bir süreçte tesisimizi ancak bu aşamada çamurdan kurtarabildik. Şu anda makinelerimizi eski haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki 10 gün içerisinde etap makinelerimizin kontrolleri ve devreye almaları devam edecek. En kısa sürede tekrar üretime başlamayı hedefliyoruz” dedi.

habermilas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu