Yaşam

Bir aşk hikayesinin soluk soluğa okunması: Düştün

Özel içerik

Vakit Mevsimi adlı şiir kitabıyla kısa sürede edebiyat camiasına adını duyuran yazar ve öğretmen İnanç Karataş, bu kez bir roman yazdı. Düşmüşsün adlı kitabında aşktan, sevdadan ve ayrılıktan bahseden Karataş, olağanüstü bir iş çıkarmış. İnan Karataş; bahane aramadan okudu, düşündü, kurguladı ve oturdu ve yazdı; ve nefis bir roman ortaya çıktı:

Düştün…

Güven Karataş, uzun süredir üzerinde çalıştığı romanında hayatımızdan kesitler bulacağımız bir hikâye anlatıyor. Anadolu coğrafyasında büyümüş, büyümüş bir yazar olarak onun yazdığı satırlarda varız, aşklarımız var, aşklarımız var. Ve deneyimlemedik. Bir umut ve beklenti romanı, Düşmüşsün…

Yazarın derin gözlem yeteneğiyle bütünleşen romanı okuduğunuzda size yabancı olmayan bir hikaye okuyacaksınız. Aslında Düşmüşsün Karataş’ın kendi hayat hikayesinden damıtılmış bir kitap.

“Et senin kemiğin hocam…”

Elinizde tuttuğunuz roman, yatılı okullara giden, anne ve babasından ayrı bir hayat yaşayan, geceler aç yatan bir hayat hikâyesinin dramatik panoramasıdır. Babalarımızın bizi okula götürüp öğretmene teslim ettiklerinde hafızalarımıza kazınan, artık klasik bir cümle yapısı haline gelen o sözü kim hatırlamaz ki? “Et senin kemiğin hocam…”

Şair İsmet Özel’in dediği gibi; “Bu kelimenin kelimelerde farklı bir anlamı vardı.”

Sayfa: 374

Hayat hakkında bir roman

Eminim Güven Karataş da bu açıklamaya maruz kalmıştır; Bilemeyiz ama bunu ancak üzerinde çalıştığı romanı okuduğumuz zaman anlayabileceğiz. Kars’ın küçük bir kasabası olan Kağızman Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’ndan başlayarak hayata dair her şeyi bu romanda okuyacaksınız.

Yukarıda belirttiğimiz gibi; Hepimiz One Fallen’dayız. İtimat Karataş, ilmek ilmek ördüğü romanında gelecek vaat eden bir yazar olmanın ötesine sesleniyor kitapseverlere.

Yazar, uygun bir yazar olduğunun sinyallerini Vakit Mevsimi adlı şiir kitabında vermiştir. Kuşkusuz biz ondan yeni şiirler beklerken o daha zor bir göreve atılmış ve bir roman yazmıştır.

kireçli ellerden kitap

Güven Karataş bir öğretmendir, hayatını sevdiği öğrencilerine yeni bilgiler öğretmek ve onları doğru bireyler olarak yetiştirmekle geçirir. İnanç Karataş’ın elinde tebeşir tozu var; Romanı o ellerde okuyacaksınız.

Kitaplığınızda yer açın…

Kitap sayfası için iletişim:

[email protected]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu