Haber

BM Genel Sekreteri, Nijer Devlet Başkanı’nın durumunu endişeyle izliyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, darbe girişiminde gözaltına alınan Nijer Devlet Başkanı Mohamed Bazoum için “Tam olarak nerede olduğunu bilmiyorum. Bana iyi olduğunu söyledi ama durumun çok ciddi olduğunu söyledi. .”

ABD’nin New York kentindeki BM merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Nijer’deki darbe girişiminde gözaltına alınan Nijer Devlet Başkanı Mohamed Bazoum’un sorusunu yanıtlayarak, “Dün Önder Bazoum ile görüştüm. Tam olarak nerede olduğunu bilmiyorum ama nerede olduğunu bilmiyorum.Gözaltına alındı.Benim için uygun olduğunu söyledi ama durumun çok önemli olduğunu söyledi.Bu nedenle bugün çok güçlü aramalar yaptım değil. sadece derhal serbest bırakılması için değil, aynı zamanda demokratik kurumların yeniden kurulması için.”

NE OLDU?

Afrika’nın batısında yer alan Nijer’de ordu, devlet televizyonundan yönetimi ele geçirdiğini duyurdu ve Nijer Devlet Başkanı Mohamed Bazoum’un gözaltına alındığını bildirdi.

Nijer Dışişleri Bakanı Mesudou konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Nijer’de darbe girişimi devam ediyor. Subayların bu eylemi her yerde olduğu gibi zor kazanılmış özgürlüklerimizi, demokrasimizi ve ilerlememizi sorgulamayı amaçlıyor. Felaket hedefleri olan bu macera başarısız olacaktır çünkü Nijer’in her yerde demokratik güçlerin ve ilerlemenin çığlığına karşı çıkacaktır.Tüm demokratları, tüm yurtseverleri ülkemiz için tehlikeler arz eden bu macerayı yenmeye davet ediyorum.Yaşasın demokrasi, yaşasın Nijer.”

Bazoum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Zor kazanılmış kazanımlar korunacak. Demokrasiyi ve özgürlüğü seven tüm Nijeryalılar bunu görecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu