Ekonomi

Bu festivalin yapımcılığını üstlenen kadınlar

DENİZLİ (İGFA) – Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı her platformda uygulayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, örnek bir çalışmaya daha imza atıyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türk el sanatlarıyla uğraşan kadın girişimcileri ve kadın ustaları desteklemek, onların gelişmesine yardımcı olmak, unutulan sanat ve zanaatları yaşatmak amacıyla 7-10 Eylül tarihleri ​​arasında Büyükşehir ile birlikte Üreten Kadınlar Şenliği düzenliyor. hayatta kalıyor ve aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek festivalin açılışı 7 Eylül Perşembe günü saat 13.00’te yapılacak. Festivalin açılış konuğu ise Türk sinemasının usta oyuncusu Hülya Koçyiğit olacak. Saat 14.00’te Denizlililerle buluşacak usta oyuncu, kadınların iş hayatında nasıl başarılı olabileceğine dair deneyimlerini ve niyetlerini paylaşacak.

Festivalde kadınlar 250 stantla eserlerini sergileyecek.

Yok olmaya yüz tutan el sanatlarımızın ve el sanatlarımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının da hedeflendiği festivalde, kadın üretici ve girişimcilerin eserlerini sergileyeceği 250 stant yer alacak. Türk el sanatlarından ev dokumacılığına ve hazır giyime kadar pek çok farklı el sanatının sergileneceği festivalde, ahşap işçiliği, bijuteri, bakırcılık, takı tasarımı, dikiş, örgü, klasik bebek yapımı, çatal bıçak takımı, cam işleri, çömlekçilik, deri işleri, dokuma, gümüşçülük, geri dönüşüm süs eşyaları, minyatür objeler, sepetçilik, kozmetik, cilt bakımı, seramik personeli, çini, Türk süsleme sanatları (tezhip, hat, minyatür, ebru), tel kırma, nakış, nakış gibi klasik Türk el sanatlarından örnekler yer alacak. iğne oyası. Ayrıca festivalde yöresel kuru gıda, kek, salça, reçel ve turşu gibi yiyecekler de satışa sunulacak.

Özel çalıştaylar düzenlenecek

4 gün sürecek olan Büyükşehir ile Üreten Kadın Şenliği’nde konserler, söyleşiler, atölye eğitimleri de yer alacak. Festivalde oyuncu-anne olarak tanınan yazar Şermin Yaşar, Denizlililerle bir araya gelecek. 9 Eylül Cumartesi günü saat 13.00’te Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek röportajda sevilen oyuncu Yaşar, deneyimlerini paylaşacak. Festival kapsamında ise alanında uzman kişiler tarafından verilecek pasta üzerine yazı yazma tekniğinden, beton işlerinin üretimine, dokumadan pastaya kadar pek çok konuda ücretsiz Atölye eğitimleri gerçekleştirilecek. litografi, doğru nefes alma tekniklerinden evde sağlıklı cilt bakımına kadar. Festivalde ücretsiz sağlık taramalarının yanı sıra kukla gösterileri de yer alacak.

Lider Zolan’dan davet

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çok değerli bir organizasyona daha imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, göreve geldikleri ilk günden bu yana kadınlarla birlikte birçok çalışma ve projeye imza attıklarını söyledi. 7 Eylül Perşembe günü başlayacak festivalin hayırlı olmasını dileyen Önder Osman Zolan, “Bu özel festivale başta kız kardeşlerim olmak üzere tüm hemşerilerimi davet ediyorum. Pek çok değerli ismi ağırlayacak olan festivalimizin başarılı olacağına hiç şüphem yok. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak kız kardeşlerimizin ve üreten kadınlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu