Haber

Bursa Nilüfer’de 6 mahalle Milli Eğitim önünde pankart açtı!

BURSA (İGFA) –29 Ekim, 23 Nisan, Nilüfer ilçesinde Kent Konseyi bünyesindeki Altınşehir, Balat, Ertuğrul, Yüzüncüyıl Mahalle Komiteleri, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde “Okulumuzu istiyoruz” pankartı açarak taleplerini dile getirdi.

90’lı yıllarda eğitim alanında başlayan özelleştirme dalgasının bugünlere ulaştığına işaret ederek, özel okulların payının ülke genelinde yüzde 30’a yaklaştığını, büyükşehirlerde ise yüzde 50’nin üzerine çıktığını ifade etti. Nilüferliler, “Bu oran yüzde 70’e yakın. Nispeten orta gelir düzeyinde.” Hayatta olduklarını varsayarak çocuklarını özel okullara göndermesi beklenen Nilüfer halkı, özellikle yüksek enflasyon ve artan yoksulluk karşısında eriyen gelirleri nedeniyle fahiş oranlara ulaşan özel okul fiyatlarını ödeyemiyor. son iki yılda. Bizler 23 Nisan, 29 Ekim, Altınşehir, Balat, Ertuğrul ve Yüzüncüyıl İlçe Muhtarları olarak yani TÜİK 2022 verilerine göre toplam nüfus 104 bin 951, 5-14 yaş arası öğrenci nüfusu 16’dır. Mevcut devlet okullarının toplam kontenjanı bin 728. 4 bin 238 öğrencinin bulunduğu 6 mahallenin muhtarları olarak eşit, nitelikli, erişilebilir, kamusal eğitim hakkımızı, yani çocuklarımızın geleceğini savunmak için bir araya geldik.
Maalesef bu 6 mahalleden 3’ünde ilkokul, 5’inde ise ortaokul olmadığı için bir araya geldik. 23 Nisan ve 29 Ekim Mahallelerinde ne ilkokul ne de ortaokul bulunuyor. “Ertuğrul İlçesi 60 yıl önce köy statüsünde olmasına rağmen ilkokulu varken, 10 yıldır eğitim hakkı için yapılan çalışmalara rağmen bugün hala ilkokul yok.”

“Bütçe yok, uygun parsel yok, öğretmen yok, sponsor yok diyerek çocuklarımızı özel okullara gönderin diyen yetkililere sesleniyoruz” diyen vatandaşlar, “Eğitim alanı olarak ayrılan parseller var” dedi. Nilüfer’de mahalle sınırlarımız içerisinde bu bölgenin tüm ihtiyacını karşılayacak sayı ve nitelikte bir bütçe bulunacak, öğretmenler atanacak, okullarımız yapılacak ve bunu yapmakla yükümlüsünüz! Temel insan hakkı olan ve devletin, her vatandaşa kişiliğinin her yönünü geliştirebilmesi için gerekli eğitimi erişilebilir bir kamu hizmeti olarak sağlamakla yükümlü olduğu bugün, çocuklarımızın kamusal, eşit ve nitelikli eğitimin verildiği okullara erişmelerini sağlamak için buradayız. “Mücadelemizi başlattığımızı beyan ediyor, eğitim hakkını ve geleceğimizi koruyacağımızı bir kez daha yineliyoruz” dediler.

haber-marmaraereglisi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu