Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine Sonrası Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı saat 15.50’de Beştepe’de başladı ve yaklaşık 3,5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

yerel seçimler

Seçim başarısını yerel seçimlerle hakemlik etmek istiyoruz. Anlayış ve vizyon birlikteliğinin değerini her geçen gün daha net görebiliriz. Yaklaşan seçimler bir fırsattır. Bu tarihi fırsatın heba olmasına izin vermeyeceğiz.

İsveç’in NATO üyelik süreci

Meclisin açılmasıyla üzerimize düşeni yapacağız. Nihai karar mercii Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Hiçbir ülke ile çözülemeyecek sorunumuz yok. Diyalog ve diplomasiye alan açılırsa yanlış anlaşılmaların ortadan kalkacağına inanıyoruz. Bunu son 21 yılda birçok kez başardık. Bir engeli aştık. Bugün de aynı başarıyı yakalamamızın önünde hiçbir engel yok. İnşallah hem ülkemizin hem de AB’nin yararına olacak bu saldırıların olumlu sonuçlarını en kısa zamanda göreceğiz.

“Kıbrıs’ta sorumluluk almaktan çekinmiyoruz”

Kıbrıs adasının kalıcı ve adil bir barışa kavuşması için sorumluluk almaktan çekinmeyiz. KKTC’ye desteğimizin sürekli olduğunu ve katkılarımızın artarak devam edeceğini vurgulamak isterim.

Körfez ülkeleriyle gelişmiş ilişkiler

Suudi Arabistan, Katar ve BAE ziyaretleri son derece başarılı ve verimli geçti. Suudi Arabistan ile imzaladığımız 5 anlaşma ile işbirliğimizi daha da ileriye taşıdık. Katar ile olan mükemmel ilişkilerimizi yeni iştiraklerle taçlandırma kararı aldık. 10 milyar dolarlık ikili ticaret hacmimizle BAE, ülkemizin en değerli ekonomik ortaklarının ortasında yer alıyor. Farklı alanlarda toplam 50,7 milyar dolar tutarında 13 memorandum imzalandı. Ziyaretimiz vesilesiyle, ülkemizin gurur kaynağı TOGG’u muhataplarımıza tanıttık. TOGG’un üç başkandan da tam not aldığını memnuniyetle belirtmek isterim. İnşallah yakın zamanda TOGG’u diğer ülkelerin yollarında da görmeye başlayacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu