Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret ettiği depremzede Akgül, enkaz altında yaşadıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde ziyaret ettiği depremzedelerden Nazir Akgül, “Depremin olduğu o 60 saniye içinde hayatımı alt üst ettim. O an mal hiçbir şey, sen sadece çocuklarınızın ve ailenizin yanınızda olmasını istiyorum.” söz konusu.

Kahramanmaraş’ta 10 ili etkileyen depremlerde Hatay’da enkazdan kurtarılan 45 yaşındaki Akgül hayata döndürüldü.

Hataysporlu genç futbolcunun oğlu Hüseyin Efe Akgül, 17 yaşındaki kızı Zeynep Eda Akgül ve eşi Nimet Akgül ile İstanbul’da yaşayan ancak o sırada memleketi Hatay’da bulunan Akgül, enkaz altında kaldı. 7 saat sonra meydana gelen depremde yakınlarının bulunduğu apartman çöktü.

Yakınlarını depremde kaybeden Akgül, enkazda verdiği yaşam mücadelesinden taburcu olmadan önce hastanede basın mensuplarına anlattı.

Hatay’ın Ekinci Mahallesi’nde 5 katlı bir apartmanın çatısında depreme yakalandığını belirten Akgül, “Pazar sabahı ilk deprem olduğunda bina çökmeden su ve güneş enerjisi depoları üzerimize çöktü. Ağabeyim, teyzem, yeğenim ve ben enkazda kaldık.” söz konusu.

Mutfakta masanın altına girdiklerini anlatan Akgül, “Yeğenim ve abim çok uğraştı. O an aslında çocuklarınızı görüyorsunuz. İkincisi eşiniz gözünüzün önünde. Üçüncüsü de sevdiğiniz. aileden olanlar geçer gözünün önünden ama perde geçer yani hayattan bir beklentin kalmaz kırk yıl otuz yıl “Bir yıllık emek verdin. Bir varlık oluşturdunuz. Bir meslek edindin. Hiçbir şeye değmez. Her şey bir saniyede biter. O 60 saniyelik sarsıntıda hayatımı alt üst ettim. O an malınız bir hiçtir, siz sadece çocuklarınızın ve ailenizin yanınızda olmasını istersiniz.” dedi.

Yaklaşık 7 saat vinç yardımıyla enkazdan çıkarıldığını belirten Akgül, ardından Antakya Devlet Hastanesi’ne, ardından da Adana Balcalı Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. İşini sonuna kadar verdi ve bizi aile olarak gördüler.” ifadelerini kullandı.

Yakınlarını depremde kaybettiğini belirten Akgül, “Depremde ablam, eniştem ve yeğenlerim öldü. Anlatacak bir şey yok. Her şey mahvoldu. Kaçma şansınız sıfır, kurtulamadınız. aslında kaçmak.” söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremzede ziyareti

Nazir Akgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaret gününe ilişkin şunları söyledi:

“Hayatın ne kadar anlamsız olduğunu konuştuk. Bu malın bekçisi olduğumuzu konuştuk. Bir dakika, bir saniye nasıl alt üst olacağımızı konuştuk. Cumhurbaşkanımız ‘Biz güçlü bir devletiz. Cumhurbaşkanımız dedi ki biz güçlü bir devlet ve milletiz kimse bizi yıkamaz Biz de bu yolda devam edersek çok yol alacağız dedik Allah ondan razı olsun Cumhurbaşkanımız geldi Ayağımıza geldi.O yanımıza geldi.Onu çok seviyoruz.Yürekten seviyoruz.Gönülden seviyoruz.Odaları,hastaneleri görüyorsunuz.Türkiye’nin ne kadar hızlı ilerlediğini hep birlikte görüyoruz.”

Şu an sağlık durumunun iyi olduğunu ve ameliyatın başarılı geçtiğini anlatan Akgül, başhekim ve hastane personeline teşekkür etti.

Akgül, hastaneden taburcu olduktan sonra eşinin elinden sahanda yumurta yemek istediğini sözlerine ekledi.

“Hastalarımıza manevi ilk yardım yapmaya çalışıyoruz”

Hastanede görev yapan Psikolog Büşra Aydoğdu da depremzede Nazir Akgül’ü ziyaret ederek tedavi süreci hakkında bilgi verdi ve bir aylık gözlem süresi olduğunu anlattı.

Psikolog Aydoğdu, hastanelerinde deprem felaketinden çıkan çok sayıda hasta olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Psikolojik ilk yardım sağlamaya çalışıyoruz. Akut gerilim semptomlarının bilişsel, duygusal, fizyolojik ve sosyal açıdan farklı etkileri oluyor. Örneğin hastanın uykusu birçok kez bölünüyor. Uykunun bozulmasıyla birlikte görüntü, ses, suçluluk duygusu, çok ağlama.Bazılarında kaçınma davranışları görüyoruz.Bazı hastalarda donma da olabilir. Bu reaksiyonlar ilk ayda normaldir. Bir ay sonra devam ederse afet polikliniğimiz açılıyor, hastalarımızı oraya sevk ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu