Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Pakistan ile işbirliği kapasitemizi geliştireceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Pakistan MİLGEM Projesi ile ilgili olarak, “Pakistan ve diğer dost ülkelerle bu işbirliği kapasitemizi ve yeni projeleri önümüzdeki yıllarda geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yılmaz, Pakistan Başbakanı Shahbaz Sharif ile birlikte katıldığı Pakistan MİLGEM Projesi’nin dördüncü ve son gemisi PNS TARIK’ın Türkiye’ye hareket etmeden önce Karaçi Tersanesi’nde karaya çıkma töreninin ardından Karaçi Cinnah Uluslararası Havalimanı’nda Pakistan’dan Türk basınına. takdir ediyorum.

Türkiye ve Pakistan’ın tarihî birliğe sahip, aynı değerleri ve gelecek vizyonunu paylaşan iki dost ve kardeş ülke olduğuna işaret eden Yılmaz, “Bugün yaşadığımız, bu değerler temelinde çok somut bir işbirliği oldu ve ortaklıklar.MİLGEM dediğimiz malum milli gemimiz var onu savunuyoruz sanayimiz çerçevesinde geliştirdik ve dost kardeş Pakistan’a son yıllarda Türkiye tarihinin en büyük savunma sanayi ihracatını gerçekleştirdik. Pakistan’a dört MİLGEM tedarik ettik.”

“10 milyar doları aşan ihracat hedefimiz var”

Gemilerden ikisinin Türkiye’de, ikisinin Pakistan’da inşa edildiğini ve bu 4 gemiden sonuncusu olan PNS TARIK’ın törenle denize indirildiğini hatırlatan Yılmaz, “Bunlar son derece değerli gemiler. Türkiye 10 ülkeden biri. Dünyada savaş gemisi yapabilen, biz de bu tecrübeyi kardeşlerimizle paylaşıyoruz. O da bunu ülke ile paylaştı” dedi.

Bu iş birliğinin iki ülkenin dostluğunu ve kardeşliğini somut olarak ortaya koyduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Elbette bu son olmayacak. Buradaki başarı bize yeni projeler kazandıracak. İnşallah bu savunma iş birliğini yeni alanlarda, sadece denizcilik alanında değil, havacılık ve kara kuvvetlerinde de yeni projelerle devam ettireceğiz. Dünyanın en önemli savunma sanayii fuarlarından biri olan IDEF’i geçtiğimiz gün İstanbul’da başlattık.Geçen hafta dünyanın dört bir yanından yoğun ilgi gördü.Türkiye mal alıp peşinden koşan, takip eden bir ülke değil, ihracatçı bir ülke haline geldi. Dünyaya teknoloji transfer eden bir ülke haline geldi.20 yıl önce 200 milyon doların biraz üzerinde ihracat yapabiliyorken bu yılda 6 milyar dolar ihracat hedefliyoruz.10 binin üzerinde ihracat hedefimiz var. 2028 perspektifinde milyar dolar.

“İşbirliği kapasitemizi geliştirmeye devam edeceğiz”

En gelişmiş ülkelerin bile savunma sanayinde platformlar kurup farklı ülkelerle ortaklıklar kurduğuna işaret eden Yılmaz, “Bu iştirakleri yaptığınızda hem daha az paraya savunma ihtiyacınızı karşılamış olursunuz hem de daha geniş bir pazara ulaşma imkanınız olur. İşlerinizin pazarlama aşamasında. Daha düşük maliyetler ve daha geniş erişim. Pazarlama ağınız var” dedi.

Pakistan ile yapılan iş birliğinin bunun güzel bir örneği olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Pakistan ve diğer dost ülkelerle bu iş birliği kapasitemizi önümüzdeki yıllarda yeni projelerle geliştirmeye devam edeceğiz. Bir yandan bunları transfer edeceğiz.” Savunma sanayinde kazandığımız yetkinlikleri sivil sanayiye de aktaracağız” diyenler, “Sadece güvenliği sağlamayacağız. Bu gelişmelerin ekonomik ve toplumsal refaha dönüşmesi adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.” – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu