Haber

DEPREM MAĞDURLARINDAKİ KADINLAR DEPREM MAĞDURLARINA TANDIR EKMEĞİ PİŞİRDİ

HATAY’ın Altınözü ilçesine bağlı Tepehan köyünde depremzede kadınlar diğer depremzedeler için tandır ekmeği hazırlayarak dayanışma örneği gösterdi. Bu dayanışmaya katılan Gülsüm Temizkan, “Milletime helal olsun” dedi.

Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Tepehan köyünde depremzedeler tüm emeklerini bir kenara bırakarak tüm imkanlarını diğer depremzedeler için seferber etti. Hanımlar yaktıkları tandırlarda pişirdikleri ekmekleri depremzedeler için dağıtıyor. Hanımlar 5 gündür tandıra çıkıp sabahın ilk ışıklarıyla ekmek pişiriyorlar.

“MİLLETİM İÇİN HELAL”

Şokun acısını yüreklerinde hissettiklerini ifade eden Gülsüm Temizkan, “Ben dağıtırım. Unumuz var, buğdayı tarlaya ekeriz. İhtiyacı olana gitsin. 3 gün ekmek yaparım, Gelene ver.Herkese helal olsun,beni seven herkese,yemin eden herkese helal olsun.Ümmetime helal olsun.Bizim can kaybımız yok. Diğer insanlar bu felakette ellerinden gelenin en iyisini yapmalıdır. Ben bu felaketin içinde değilim, sen değilsin. Yeter ki herkes rahat yaşasın” dedi.

“DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ” Aslıhan Bülbül, “Börek yapıyoruz, ekmek yapıyoruz, makarna yapıyoruz. Komşu çorba yapıyor, herkes birbirine ikram ediyor. Böyle bir dayanışma içindeyiz çünkü benzemek zorundayız.” O.”

“İMKANI OLMAYANLARA VERİYORUZ”

Ayşe Yılmaz, “Buradaki yemekleri pişirip yiyoruz. Makarna, kuru fasulye, çorba yapıyoruz. İmkanı olmayana veriyoruz.”

– Hatay

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu