Haber

Erdem Tilki, Avrupa 3.’sü

– Fazilet Tilki, Avrupa üçüncüsü

KUDÜS – Milli sporcu Fazilet Tilki, Kudüs’te düzenlenen Avrupa 20 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası’nda sırıkla atlamada bronz madalyanın sahibi oldu.

Kudüs’te düzenlenen Avrupa 20 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası’na madalyalar gelmeye devam ediyor. Milli atlet Fazilet Tilki sırıkla atlamada 4.80 ile başlayıp 5.30 ile birinciliği geçerek Avrupa üçüncüsü oldu. Çalışmaların ardından Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, milli sporcu Fazilet Tilki ve antrenörü Cihan Güç basına açıklamalarda bulundu. açıklamalarda bulundu. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, sırıkla atlamada gençlerde ilk kez madalya kazandıklarını belirterek, “Bugüne kadar tüm branşlarda finale kaldık ve madalya aldık. diğer branşlarda en azından Avrupa küçükler ve Avrupalı ​​büyüklerde. Ancak sırıkla atlamada ilk kez Avrupalı ​​gençler için madalya aldık. İlk kez finalde yarışıyoruz. Bu bizim için son derece değerli bir madalyaydı. biz. Fazilet çocuğumuz ve Cihan hocamız bunu başardı. Her zamanki gibi onun için üzülüyoruz ama madalya kazandığı için mutluyuz. Ersoy bundan böyle ağabeyinin ardından Türkiye’de 5.80’leri ve 5.90’ları geçecek. “Bu, yeni gençlerin geldiğinin bir işareti. Umarım bir sonraki olimpiyatlar için kotayı kovalayacak sporcularımızdan biri olur” dedi.

Erdem Tilki: “Çok istedik çok şükür”

Avrupa üçüncüsü olan Erdem Tilki, Başkan Çintimar’a, kulübüne ve hocasına teşekkür ederek, “Aileme, dostlarıma ve bana destek olan herkese çok teşekkür ederim. Çok güzel bir duyguydu. Galip geleceğiz” dedi. yılında düzenlenen dünya şampiyonasında altın madalya kazandı. terimleri kullandı.

Antrenörü Cihan Güç, “Üçüncüde 4.95’i geçtiği için hemen ardından Erdem’in geleceğine karar verdim. Fiziği hiç iyi değildi. Yani gözlemlediğimde çok yorgundu. Nabzı çok atıyordu. tekrar tekrar ateş etmek için yüksek.Dinlenip zıplamasına izin verdim.’Erdem 10′ ‘1’e gidebilirsin, 20’ye gidebilirsin, hangisini istersen’ dedim. ’20’ye gelip sadece bizim hakkımızda geçiyoruz’ dedi. Çok şükür Erdem başardı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu