Haber

Fildişi Sahili’ndeki ilk terör davasında hapis cezalarına itiraz

2016 yılında Fildişi Sahili’nde gerçekleşen ülke tarihinin ilk terör saldırısının faillerine verilen müebbet hapis cezası temyize götürülecek.

Yerel basında çıkan haberlere göre, 13 Mart 2016’da turizm kenti Grand-Bassam’da düzenlenen terör saldırısının dört faili müebbet hapis cezalarına itiraz edecek.

Duruşmaya katılan sanıkların avukatları, mahkeme kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Saldırının davası 30 Kasım 2022’de Abidjan Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı ve 28 Aralık’ta 11 sanık “terör eylemi işlemek, suikast, suçlulara yardım etmek, yasadışı silah ve mühimmat bulundurmak” suçlarından müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklardan sadece dördü, Hantao Ag Mohamed Cisse, Sidi Mohamed Kounta, Mohamed Cisse ve Hassan Barry yargıç önüne çıkarıldı.

“Saldırının beyni” olarak bilinen Kounta Dallah’ın da aralarında bulunduğu 7 sanık gıyaben yargılandı ve haklarında uluslararası tutuklama kararı çıkarıldı.

Diğer 7 fail ise gıyabında yargılandıkları için karara itiraz hakları bulunmuyor.

Fildişi Sahili’nde ilk terör saldırısı

Batı Afrika’nın en gelişmiş ülkelerinden biri olan Fildişi Sahili’nde 13 Mart 2016’da tatil beldesi Grand-Bassam’a düzenlenen terör saldırısında aralarında Avrupalı ​​turistlerin de bulunduğu 19 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı, yaklaşık 30 kişi yaralandı. Abidjan’dan kilometrelerce.

Mağrip El Üssü (AQIM) saldırının sorumluluğunu üstlendi.

haber-kalecik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu