Ekonomi

Gate.io’nun Rezerv Kanıtı Raporu Yayınlandı

Kripto para borsası Gate.io, Ocak 2024 Rezerv Kanıtı (PoR) raporunu yayınladı. Rapora göre; Şirketin rezerv oranı yüzde 115,47’ye yükselirken, toplam varlıkları 4,3 milyar dolara ulaştı.

Proof of Reserve (PoR) raporuna göre kullanıcı mevduatının üzerinde şirket rezervlerinde tutulan miktar 584 milyon dolara yükseldi. Son rapor aynı zamanda geçen Kasım ayında yayınlanan bir önceki rapordan bu yana 1,1 milyar dolarlık bir değer artışı yaşandığını da gösteriyor. Bu konuya ilişkin Gate.io Kurucusu ve CEO’su Dr. Lin Han, “Şeffaflık bireyler ve sektörün bütünlüğü açısından önemlidir. Kullanıcıların piyasaya güvenli ve emniyetli bir şekilde katılabilmelerini sağlar ve borsalar arasında en iyi uygulamaları teşvik eder. Sürekli olarak biz Rezerv raporlamamızda güvenliği, gizliliği ve şeffaflığı sağlamak için kullanıcılardan, dış uzmanlardan ve meslektaşlarımızdan gelen girdilere yanıt verin.” “Vereceğiz” dedi.

171’DEN FAZLA DİJİTAL VARLIK İÇİN SAĞLANAN REZERVASYONUN BELGESİ

Şirketin edindiği bilgiye göre; Gate.io, kullanıcı tarafından doğrulanabilir PoR oluşturmanın dördüncü yılında 171’den fazla dijital varlık için rezerv kanıtı sağladı. Önceki rapordan bu yana, SATS, ORDI, MUBI, TRAC, NALS, PIZA (PIZABRC), PEPE (PEPEBRC) ve diğerleri dahil olmak üzere 26’sı BRC-20 tokenı olan 59 varlık daha dahil edildi. 171 varlığın her birinin rezerv oranı yüzde 100’ün üzerindeydi.

Raporda yer alan bazı değerli veriler şöyle:

“Toplam Rezerv Değeri: 4.363.990.957 ABD Doları,

Ek Yedekler: 584.704.086 ABD Doları,

Toplam Rezerv Oranı: Yüzde 115,47.

BTC: yüzde 127,33.

ETH: yüzde 120,54.

USDT: yüzde 101,30.

USDC: yüzde 129,34.”

REZERV DELİLLERİ HAKKINDA

Rezerv kanıtı, bir finans şirketi veya kripto borsasındaki üçüncü taraf bir şirket tarafından, defterlerindeki varlıkların değerinin rezervlerinde tutulanlarla eşleştiğini doğrulamak için yapılan bir kontroldür. Üçüncü taraf denetçi, finansal kurum veya borsa tarafından yapılan iddiaların doğrulanmasından sorumludur. Kontrol sonuçları genellikle kamuya açık olarak yayınlanır ve kullanıcılara sunulur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu