Haber

Gezi Parkı Davası: Çarşı üyelerinin yargılanması sürüyor

Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Çarşı üyelerinin de bulunduğu 35 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmayı izleyen BJK Lideri Hasan Arat, “Umarım bir an önce biter” dedi. Mahkeme, sanıkların kimlik tespiti için 2013-2014 yıllarına ait fotoğraflarının istenmesine karar verdi.

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyelerinin de bulunduğu 35 sanık hakkında açılan davanın duruşmasına devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu 12 sanık ve sanık avukatları hazır bulundu. Duruşmaya Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) Başkanı Hasan Arat da seyirci olarak katıldı. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alındığını ve kimlik tespiti için sanıkların fotoğraflarının istendiğini belirtti.

Duruşmada savunma yapan sanık avukatlarından Yıldız İmrek, “Davanın üzerinden 10 yıl geçti. Daha fazla uzamasın diye dosyanın görüş alınmak üzere savcılığa gönderilmesini talep ediyoruz. “

“İnsanların olay sırasındaki halleriyle bugünkü halleri arasında fark var.”

Sanık avukatlarından Ali İstek Dizdar ise, “İnsanlar iş bulunca bile bu durum yaşanıyor. İnsanların olay tarihindeki durumuyla bugünkü durumu arasında fark var. Gördüğünüz görüntüler, iş sahibi olanların görüntüleri. Başbakanlık binasına taş attık. Bir an önce görüş alalım. Zaten beraat ettik. Bu acılar son bulsun.” “dedi.

“Sen de Beşiktaşlısın, bu dosyayı sonlandır”

Duruşmada savunma yapan sanık Volkan Eroğlu, “Mağduruz. İşsiziz, güçsüzüz. Siz de Beşiktaşlısınız, bu davayı sonlandırın.”

Kimlik tespiti için sanıkların 2013-2014 yıllarına ait fotoğraflarının istenmesine karar verildi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, Başbakanlık binasına yönelik davanın görüntülerinin duruşma salonunda izlenmesine, polis arşivlerinin taranmasına ve davanın sanıklarının 2013-2014 yıllarına ait fotoğraflarının kimlik tespiti için talep edilmesine karar verdi. Heyet ayrıca, sanıklar hakkında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazarak Başbakanlık binasına karşı işlem yaptıkları gerekçesiyle kamu davası açılıp açılmadığına ilişkin tesadüfi bir tespit yapılıp yapılmadığının sorulması ve bu durumun ertelenmesi yönünde karar verilmesine karar verdi. Eksikliklerin giderilmesi için duruşma.

“İnşallah bir an önce biter”

Duruşmanın ardından basın mensuplarının sorusu üzerine BJK Lideri Hasan Arat, “Umarım bir an önce biter” dedi.

Olayın tarihi

Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyelerinin de bulunduğu 35 sanığın yer aldığı dava 29 Aralık 2015’te karara bağlandı ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği beraat kararları Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay, bozma kararında, Seyahat Parkı ile Çarşı davaları arasında hukuki bağ olduğu gerekçesiyle birleştirme kararı verilmesi gerektiğini vurguladı. Seyahat Parkı olaylarına ilişkin dava ile İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Çarşı davası arasında ‘topluluğa üye olma’ suçunun niteliği dikkate alınarak hukuki ve fiili bir bağlantının bulunduğu belirtilen kararda, “örgüt” kararı nedeniyle her iki belgenin birleştirilmesi ve sanıkların hukuki durumunun buna göre değerlendirilip belirlenmesi gerekiyordu. Yazılı olarak eksik soruşturma sonucunda beraat kararı verilmesinin bozma sebebi sayıldığı vurgulandı. Bozma kararlarının ardından 30 Temmuz’da davalar İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde birleştirildi ve sanık sayısı 52’ye yükseldi. 21 Şubat’ta görülen dördüncü duruşmada Gezi Park ile Çarşı davasının evrakları yeniden ayrıştırıldı. davaların aşamaları dikkate alınır.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın kurucuları ve üyelerinin de bulunduğu 35 kişi şüpheli, 9 polis memuru ise müşteki olarak yer aldı. İddianamede, Beşiktaş’taki Başbakanlık Çalışma Dairesi’ni işgal etmeye teşebbüs etmekle suçlanan 35 sanık hakkında “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini devirmeye teşebbüs etmek veya görevini kısmen veya tamamen yapmasını engellemek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. şiddet.” Şüpheliler ayrıca “örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak, sayıca ciddi silah veya mermi taşımak ve bulundurmak” gibi kabahatlerden de 50 yıla kadar hapis cezasına çarptırılıyor. vasıfsız, görevini yapmamakta direnen, kamu malına zarar veren”. Talep edildi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu