Ekonomi

Girişimci İşadamları Vakfı Sakarya şubesi açıldı

Ülkemizin dört bir yanındaki girişimcilere ulaşmak için şubeleşme çalışmalarına hız veren GİV, 9 Mayıs 2023 Salı günü SATSO’da düzenlediği programla Sakarya şubesini resmen açtı. GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, GİV Sakarya Şube Başkanı Baki Demir ve GİV yönetim kurulu üyeleri açılış töreni öncesi Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ’u ziyaret etti. Görüşmelerde ticaretin ve girişimciliğin değeri ile Sakarya’ya ve ekonomiye katkısı konusunda verimli bir görüşme gerçekleştirildi. SATSO ile iş birliği konusunda birebir istişareler gerçekleştirildi.

Sakarya şubesinin açılış programında GİV Başkanı, GİV Şube Başkanları, GİV Üyeleri ve SATSO Başkanı ile Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBU) Rektörü Mehmet Sarabıyık, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever, sanayici ve girişimcilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

“Sakarya’da girişimciliği geliştireceğiz”

Açılış konuşmasını yapan GİV Sakarya Şube Başkanı Baki Demir, “Şubemizin açılış serüveni bir yıl önce başladı. Bir yıllık serüvenin ardından Girişimci İşadamları Vakfı’nın Sakarya şubesini ilimize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin bu yeni yüzyılda da tam bağımsız ve istikrarlı bir ülke olması için savunma sanayisinden dokumacılığa, tarımdan teknolojiye birçok alanda kalkınmanın belirleyici gücünün girişimciler olduğunu biliyoruz. GİV Sakarya şubesi olarak tüm gücümüzü girişimciliği geliştirmek için kullanacağız. Bu yolda en değerli ekonomik varlıklarını, bilgi birikimlerini, birikimlerini ve zamanlarını harcayan tüm kurucu üyelerimize teşekkür ediyorum.”

“Girişimciliğe açık ve aç bir şehriz”

GİV Sakarya Şubesinin tüm kente hayırlı olmasını dileyen SATSO Lideri Akgün Altuğ, “Sakarya hem tarım hem de sanayi açısından çok önemli üretimi olan bir kent. Tüm amacımız üretimi sürdürülebilir kılmak ve artırmaktır. Bunun için birçok çalışma ve projemiz var. Sakarya’yı kalkındırmak ve ülkemiz ekonomisini daha iyi noktalara taşımak için artık GİV Sakarya Şubesi ile birlikte çalışacağız. Sakarya olarak girişimciliğe açık ve aç bir iliz. Bundan sonra da şehrimize gelecek tüm yatırımcılara elimizden geldiği kadar destek vereceğime söz veriyorum” dedi. Girişimcileri davet etti.

SUBU Rektörü Mehmet Sarıbıyık, “Asıl hedefimiz pratik becerilere sahip öğrenciler yetiştirmek. Tüm öğrencilerimiz girişimcilik dersleri alıyor. Girişimcileri sınıflarımızda ağırlıyoruz. SUBU öğrencileri 9 projeyle TEKNOFEST’te finale kalarak bizleri gururlandırdı” dedi. . Bu öğrenciler geleceğin girişimcileri olacaklar.”

“Türkiye’nin konumunu daha da güçlendirmek için girişimciliğe ihtiyacımız var”

GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, “GIV olarak Türkiye’nin en önemli konularından birinin girişimcilik olduğuna inanıyoruz. Cari açığı çözmek istiyorsak, istihdamı artırmak istiyorsak, kalkınmışlığı ve refahı yüksek bir ülke istiyorsak hepsinin paydasında girişimcilik var. Türkiye’nin mevcut güçlü konumundan faydalanmak ve ekonomiye dönüştürmek istiyorsak burada girişimciliğe ihtiyacımız var. Yeter ki gerçek diye tanımlayıp topluma, eğitim sistemine, aile yapısına aktaralım. Girişimcilik tüm dünyada önemlidir. Türkiye’de de daha fazla önem verilmeye başlandı. Ancak girişimci motifi ve toplumun girişimci kesimini yakalamak kolay değildir. Çünkü hem aile yapısında hem de eğitim sisteminde girişimciliği geri planda bıraktık. Türk toplumu girişimciliğin tüm parametrelerine sahiptir. Sadece yapacağımız eğitim sisteminde girişimciliği dosyalama çalışmalarını engellemek. GİV olarak eğitim sisteminin girişimci dostu olması gerektiğine inanıyoruz. Yani ülke olarak kaynak planlaması ve girişimciliği geliştirmek için iyi bir sistem kurmamız gerekiyor. Bir öğrencide girişimcilik eğilimi varsa bu erken yaşlarda fark edilmeli ve öğrencinin bu becerileri geliştirilmelidir. Denizcilik branşında faaliyet gösteriyorum ve denizcilikte çok değerli bir kural vardır; “Nereye gittiğini bilmeyen bir gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez.” Ancak nereye ve hangi limana gideceğinizi bilirseniz rüzgar karşıdan esse bile bu durumu lehinize kullanabilir ve gideceğiniz limana varabilirsiniz. Bu nedenle Türkiye’de girişimciliği geliştirmeli ve hayatımıza aşılamalıyız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından açılış kurdelesi dua ile kesildi. Plaket takdiminin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile program sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu