Haber

Havsa Belediye Başkanı Atatürk kabartma tartışmasına yanıt verdi

EdirneAKP’li Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, “Mesele bence daha da politize oldu. Biz ecdadımızı hep ilçemizin girişine taşımak istedik ama konu farklı yerlere götürüldü kusura bakmayın. Bir tasarlayabilirsek afedersiniz” dedi. Daha iyi bir proje, değiştirebileceğimize inanıyorum.Değiştirebiliriz.Neden değiştirmiyoruz?” dedi.

Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Balkan, mahalle girişine konulan ve Atatürk’e benzemediğini eleştirdiği kabartmayla ilgili tartışmalara ilişkin şunları söyledi:

SORUNUN DAHA SİYASİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

“Bu projelerde bir sıkıntı olduğunu sonradan anladım. Türkiye’de gördüğünüz boyutlarda 3-4 tane Atatürk var, yakından bakınca bir tane Akdeniz’de, bir tane de İzmir’de. farklı açılardan bakınca farklı görünüyor.1937’de Atatürk’ün hastalığı ilerlerken Lüleburgaz’da çekilmiş bir fotoğraf.Bu fotoğrafı anlam olsun diye Trakya’da çekildiği şekliyle koymak istedik ama beğenmeyenler oldu. beğendim bazıları çok beğenmedi.sanırım konu daha politize oldu.ama ben şimdiye kadar böyle bir çalışma görmedim.biz ilçe giriş çıkışlarına anıt dikiyoruz ama ben ona yakışan büyük bir Atatürk kabartması veya büyük heykeli görmedim.Daha iyi bir proje çizebilirsek projelendirebiliriz diye düşünüyorum.Değiştirebiliriz neden olmasın?”

Kaynak: ANKA / Siyaset

haberbozyazi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu