Haber

Heyecanlı ve çekişmeli e-spor turnuvası sona erdi.

Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından ilçede ilk kez online olarak düzenlenen “Liseler Arası Online E- Spor “Turnuva” sona erdi. Tüm dünyayı kasıp kavuran ve kısa sürede Türkiye’nin en bilinen oyunları haline gelen Valorant ve League of Legends oyunlarının yer aldığı turnuvada şampiyon olan Korkusuz Malatya Lisesi ve Çilek Malatya Lisesi grupları 100 bin VP ve 100 bin RP ödülü.

Battalgazi Belediyesi Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye E-spor Federasyonu iş birliği ile özel bir turnuva düzenlendi. Tüm dünyada milyonlarca genci kendine çeken ve popülaritesi her geçen gün artan elektronik spora ilgi duyan gençler için düzenlenen “Liseler Arası Online E-spor Turnuvası” sona erdi. Heyecan ve rekabet dolu bir atmosferde gerçekleşen, Valorant ve League of Legends’ın iki oyununun yer aldığı bu ücretsiz turnuvaya 112 kadro ve 784 kişi katıldı. Turnuvada başarılı bir performans sergileyen Korkusuz Malatya Lisesi ve Çilekler Malatya Lisesi takımları, turnuvada tüm rakiplerini mağlup ederek şampiyonluklarını ilan etmeyi başardı.

Büyük ödüller sahiplerini buldu

Youtube ve Twitch kanallarından canlı yayınlanan Liseler Online E-spor Turnuvası Final maçında şampiyonluklarını ilan eden Korkusuz Malatya Lisesi ve Çilek Malatya Lisesi takımları 100.000 VP ve 100.000 RP ödülü kazandı. League of Legends’ta Korkusuz Malatya Lisesi birinci, SGK T1 Çamlıca Fen Lisesi ikinci, Üç Gün Grace Fatih Anadolu Lisesi üçüncü ve TUT150 Hacı Ahmet Akıncı Lisesi dördüncü oldu. Valorant oyununda Çilekler Malatya Lisesi grubunda birinci, AMTAL Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ikinci ve MLV Malatya Lisesi üçüncü oldu.

Güder e-spor heyecanını paylaştı

Ajans Net salonunda yapılan üçüncülük ve dördüncülük maçlarına Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder katıldı. Valorant ve League of Legends oyunlarında üçüncülük mücadelesi veren sporculara başarılar dileyen Güder, sporcularla oyunlar oynamayı da ihmal etmedi. Online spor turnuvalarına da büyük önem verdiklerini vurgulayan Güder, ilçede bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğine işaret etti.

“Turnuvamız büyük ilgi gördü”

Sporda marka ilçe olmak için Battalgazi’ye çeşitli spor tesislerini kazandırdıklarını belirten Güder, “Sosyal Belediyecilik anlayışıyla gençlere yönelik projelerimizi birer birer sunmaya devam ediyoruz.

Battalgazi Belediyesi olarak paydaşlarımızla birlikte bölgemizde güzel bir turnuva düzenledik. Bu turnuva ile bu alanda yetenekli sporcuları bir araya getirdik. Amacımız her alanda başarılı sporcular yetiştirmektir. Turnuvamıza 112 grup ve 784 sporcu katıldı. Dünya teknolojik olarak ileri bir düzeye ulaşırken bizim de gençlerimizi teknolojik gelişmelere hazırlamamız gerekiyor. O yüzden bu turnuvayı başlattık ve bundan sonraki süreçte ilçemizde bu medikal turnuvaları artırarak devam ettireceğiz. Online turnuvamıza gençlerimizin yoğun ilgi göstermesi bizleri memnun etti. Sadece e-spor değil, sporun her alanında bilinen ve bilinmeyen tüm spor branşlarını bünyesinde barındırarak tarihi ile anılan ilçemizi sporla anılan bir ilçe haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Turnuvada başarı gösteren sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, Güder’e spora yaptığı katkı ve hizmetlerden dolayı teşekkür etti. – MALATYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu