Haber

İzmit Belediyesi, Nazım Hikmet’in 122. doğum gününde anma etkinliği düzenledi.

İzmit Belediyesi, ‘İzmit Unutmaz’ etkinlikleri kapsamında usta şair Nazım Hikmet’i 122’nci yaş gününde şiirleriyle andı. programda Cumhuriyet100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ulusal Şiir Yarışması’nın ödül töreni de gerçekleştirildi.

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kocaeli Yüksek Öğretim Derneği (KYÖD) ve Aydili Sanat Derneği tarafından düzenlenen Nazım Hikmet’in 122. doğum günü anma programı. Cumhuriyet 100 Yıllık Ulusal Şiir Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi. İzmit Belediyesi Cumhuriyet Parkı’ndaki sanat galerisinde düzenlenen programa İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları Ünal Özmural, Dilek Yalçın, KYÖD Başkanı Uğur Saral, Aydili Sanat Derneği Başkanı Suat Özdemir ile çok sayıda sanatsever katıldı. Program kapsamında protokol konuşmalarının ardından ödül töreni gerçekleştirildi, ardından Nazım Hikmet’in şiirleri okundu.

“NAZIM EVE YAKALAMAK NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ”

Etkinlikte konuşan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, şunları söyledi:

“Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Maalesef acı günler yaşıyoruz. Yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Umarım bu son olur. Nazım Hikmet 61 yıl yaşadı ve sağlığına kavuştu. 61 yıla çok şey sığdırdı.Nazım Hikmet çok acı çekti ve sıla hasretinde hayatını kaybetti.KYÖD ve Aydili Sanat Derneği işbirliğiyle, büyük şairimiz, mavi gözlü devimiz Nazım Hikmet Ran’ın 122. yaş gününü anmak için buradayız. ‘İzmit unutmaz’ diyerek Cumhuriyetimizin 100. Yıl Şiir Yarışması Ödül Töreni için.

“KAZANAN YARIŞMACILARI KUTLUYORUM”

Nazım Hikmet’i anlatmaya kelimeler yetmez. Sadece Türkiye’de değil dünyada da saygı duyulan eserleriyle yüzyıllarca yaşayacak. Şiirleri insanlık, özgürlük ve barış idealleriyle doludur. Bu değerler günümüz dünyasında her zamankinden daha fazla anlam taşıyor. Bu zor zamanlarda Nazım Hikmet’in eserleri bize değerlerin sadece sözden ibaret olmadığını, insan ruhunun derinliklerinden yükselen ve hayata anlam veren temel ilkeler olduğunu hatırlatıyor. Bugün ayrıca Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle düzenlenen şiir yarışmasının ödül törenini de gerçekleştiriyoruz. Dereceye giren yarışmacılarımızı tebrik ederiz. “Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

“Onurluyuz”

Programda kürsüye gelen KYÖD Başkanı Uğur Saral, “Bugün, ülkemizin yetiştirdiği ancak hâlâ birçok insan tarafından saygıyla anılan, şairimiz Nazım Hikmet’in 122. yaş gününü kutluyoruz. şiirleriyle olduğu kadar duruşuyla da örnek teşkil ediyor. KYÖD olarak bu günü İzmit Belediyesi ve Aydili Sanat Derneği ile birlikte kutluyoruz. “Bunu birlikte programlamaktan onur duyuyoruz. Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Böyle günlerde büyük şairimizin mısralarını anlamak, aydınlık günlerin kapılarını açmanın anahtarı olacaktır” dedi.

ŞİİR YARIŞMASINDA PLANLANAN İSİMLER

Birincilik Ödülü: Yaşar Bayar

İkincilik Ödülü: Hakan Cucunel

Üçüncülük Ödülü: Ulaş Can Çakan

Mansiyon Ödülü: Nisa Işık İncelerli

Mansiyon: Nevzat Bayramoğlu

Kaynak: ANKA / Yerel

haber-sancaktepe.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu