Haber

KARTALKAYA YENİ SEZONA HAZIR

BOLU’nun kayak merkezi Kartalkaya’da 15 Aralık’ta beklenen kar yağışının ardından yeni kayak sezonunun 23 Aralık’ta başlaması bekleniyor. Kartalkaya’da 2 bin 200 yatak kapasiteli 5 otel yeni sezon hazırlıklarını tamamladı.

Bolu’da 2 bin 200 rakımlı Köroğlu Dağları’nın zirvesinde yer alan Kartalkaya’daki oteller yeni döneme hazır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kartalkaya’da 2 bin 500 yatak kapasiteli 5 otelin toplam uzunluğu 70 kilometre olan 25 pistte yenileme ve bakım çalışmaları tamamlandı. Bazı oteller yatak kapasitelerini artırırken, bazıları da otellerin iç donanımlarını yeniledi. Pistlerdeki otomatik sistem telesiyejlerin de bakım ve onarımları yapıldı. Dönem Kartalkaya’daki otellerde 15 Aralık – 23 Aralık tarihleri ​​arasında açılacak. Bazı oteller 15 Aralık’tan itibaren rezervasyonlarını alırken, bazıları ise 23 Aralık’ı bekliyor.

Kartalkaya’da otel işleten ve aynı zamanda Batı Karadeniz Turizm Belgeli Otelciler Birliği Başkanı Halit Ergül, bu sezon önceki yıllara göre daha fazla tatilci beklediklerini belirterek, Kartalkaya’da 5 otel bulunduğunu söyledi. 5 otelde hazırlıklar tamamlandı. Daha önce bir kar geldi, bizi sevindirdi ama devam etmedi. Normalde 15 Aralık’ta açma planımız vardı. Kar durunca 23 Aralık’a erteledik. Ayın 15’inden itibaren yoğun kar yağışı bekleniyor. Yani 23. kayağı bekliyoruz. Otellerin iç mekanları yenilendi, bazıları büyük, bazıları küçük tadilatlar. Döneme uygun oteller hazırlandı. Asansörlerin bakımı da yapıldı. Geçen yıl 250 bin civarında tatilci otel konaklaması ve günübirlik gezi şeklinde geldi. Bu yıl daha fazlasını bekliyoruz. Geçen yıl bir pandemi vardı, insanlar kelimenin tam anlamıyla dışarı çıkmıyordu. Artık normale döndük, bu yıl daha çok tatilci bekliyoruz. söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu