Yaşam

Murathan Mungan: Seyirci hamburger yeme hızı ile film izleme hızını eşleştirmeye çalışıyor

Sinema tutkunu yazar ve şair Murathan Mungan, sinema yazılarını gün yüzüne çıkardığı ikinci kitabı ‘Işığında Tavşan Olduğum Filmler’i T24 ekranlarında Muammer Brav’a anlattı.

Murathan Mungan’ın bir sinemayı doğrudan incelemek yerine gerçekler ve sorunlar üzerinden konuşmaya kışkırttığı alanlar üzerine düşünmeye devam ettiği Filmler I’m a Rabbit in the Light adlı yeni kitabı ‘I’m a Rabbit in the Light’ 25’inde okuyucuyla buluştu. Kasım.

Mungan, Yorgos Lanthimos, Denis Villeneuve ve Ursula Meier gibi yönetmenlerin filmlerinin yanı sıra sinemanın önde gelen isimleri Kurosawa, Antonioni, Coppola, Haneke’nin filmlerini incelediği kitabıyla Brav’ın yeni kitabı ve gündemle ilgili sorularını yanıtladı. , Parajanov.

Söyleşide geçmiş ve günümüz sineması arasındaki farkların altını çizen Mungan, gündeme ilişkin açıklamalarda da bulundu.

“Emek Sineması’nın yıkılmasını hâlâ hazmedemiyorum” diyen Mungan, sinemalarda film izlemeyi hâlâ sevdiğini belirterek, “Bugün birbirinin aynısı sinemalar AVM’lerin içinde yuvalanmış durumda. SinemaSinema salonlarının ortadan kalkması, sinemayla ilgili hatıra koleksiyonunu azaltıyor” diye sitem etti.

Kaynak: DailyMotion.com / Kültür ve Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu