Haber

NATO Ukrayna’nın ihtiyaçlarını karşılamaya devam edecek

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının devam ettiğini, bu durumda NATO’nun Ukrayna’nın ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğini belirtti.

NATO üyesi ülkelerin daimi temsilcilerinden oluşan bir heyetle Bulgaristan’ı ziyaret eden Geoana, Başbakan Nikolay Denkov’la birlikte NATO himayesinde Novo Selo Kara Kuvvetleri Üssü’nde düzenlenen “Demir Saldırısı-2023” tatbikatını izledi.

Geoana basına yaptığı açıklamada, “Rusya’nın tehlikeli eylemleri Karadeniz bölgesinin güvenliğine ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.” dedi. Dedi ki:

“NATO ve müttefikleri, deniz devriye uçakları, AWACS uçakları ve insansız hava araçlarını kullanarak Karadeniz’deki gözetleme ve keşif çalışmalarını hızlandırdı. Bulgaristan’ın Türkiye ve Romanya ile birlikte yüzer mayın arama çalışmalarında işbirliği yapmasından çok memnunum. Karadeniz.”

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşta kış koşullarını “avantaj” olarak kullanmaya çalışacağını belirten Geoana, “Kış yaklaşıyor. Ukraynalılara savaş alanında güçlü kalmaları için ihtiyaç duydukları şeyi vermeye ve onlara daha güçlü bir güç sağlamaya devam etmeliyiz. Müzakere masasında yer al.” söz konusu.

Bulgaristan’ın önümüzdeki yıllarda gayri safi yurt içi hasılasının en az yüzde 2’sini savunma harcamalarına ayırma kararlılığını memnuniyetle karşıladığını belirten Geoana, “Bu daha fazla savaş uçağına, devriye botuna ve piyade muharebe aracına dönüşecek. Bulgaristan’ın güvenliğini artıracak ve güçlendirecek” dedi. NATO’dur.” ” dedi.

???????

habercayirova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu