Haber

Okan Buruk’tan Cristiano Ronaldo sorusuna yanıt

Süper Lig’de Dünya Kupası arasını Fenerbahçe’nin 2 puan gerisinde 27 puanla tamamlayan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gündemle ilgili kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Buruk ile Galatasaray Başkan Yardımcısı Metin Öztürk arasında Ronaldo diyaloğu yaşandı.

Ronaldo soruyu yanıtladı

Galatasaray Başkan Yardımcısı Metin Öztürk, kulüple birlikte adından söz ettiren Ronaldo hakkında “Ronaldo geliyor mu?”Okan Buruk soruya gülerek, “Kibriti var, gelemez. Ben sana sormalıyım, sen bana sor.”cevabı verdi.

“Galatasaray teknik direktörü adayı olmayı hak ettim”

Okan Buruk, Galatasaray’ın teknik direktörlüğünü hak ettiğini belirtti. “Olmaktan gurur duyduğum bir yerdeyim. Florya’da bir aileyiz. Burada bir aileyiz. Toplamda bir aileyiz. Bunu çok iyi kabul ediyoruz. 5 Aralık bizim için çok değerli ve özel bir gün. Hanımlar, Atatürk’ün seçme ve seçilme hakkını verdiği bir gündür. Bugünü kutlayarak başlayayım. “Bu ailenin bir parçası olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Bunu hep hayal etmişimdir. 9 yıllık çalışmanın ardından Galatasaray teknik direktörü adayı olmaya hak kazandım.

Bunu hak edemeyecek kadar pahalı. Bu bile çok pahalı iken, Galatasaray’ın teknik direktörü olmak, hiçbir beklentisi olmadan sadece bu kulüpte çalışabilmek, bu kulübün forması altında hizmet verebilmek…”söz konusu.


“Hayatımın en önemli ve güzel günlerini Galatasaray’da geçirdim”

Okan Buruk, hayatının en önemli ve güzel günlerini Galatasaray’da geçirdiğini söyledi. “1985 yılında Florya Tesisleri’ne seçmelere girdim. Sahadaki seçimden sonra hayatımın en önemli ve güzel günlerini Galatasaray’da geçirdim. Şimdi o tesise teknik direktör olarak döndüm. Bu inanılmaz bir şey.” Benim için tesiste çok bir şey değişmedi aslında. Yıllar sonra bırakacağız. “O tesis sayesinde pek bir değişiklik olmadı. Herhangi bir zorluk yaşamadık. Şimdi yeni tesisin temeli atıldı. Bu bize memnuniyet veriyor. İhtiyacımız olan bir şey değerli bir tesis yatırımı olacak.”ifadeleri kullandı.


“Buraya hazır gelmek çok önemliydi”

Zor yerden başladığını ve buraya hazır gelmenin önemli olduğunu belirten Buruk, şöyle konuştu: “Hak ettiğim yerde olmasını bekliyordum. Buraya hazır gelmek çok değerliydi. Sıkıntılı bir yerden başladım. 9-10 yıl önce teknik yöneticiliğe başlamak daha zordu. Şimdi kulüpler daha fazlasını veriyor.” Genç teknik yöneticilere bol şans. 10 yıl önce Elazığ ile başladım. “Çok gezdim. Amacımız güzel işler yapmak ve Türk futboluna hizmet etmekti. Bunun yanı sıra kendi başarınız ve amacınız var.”açıklamalarda bulundu.


“Oğlumun mutlu olması motivasyonumu iki kat artırıyor”

Okan Buruk, oğlunun mutluluğunun motivasyonunu ikiye katladığını söyledi. “Onu bekliyordum. Akhisar’la şampiyonluğu kazandım, oldu.

Onun güzelleşmesi ile teknik müdürlük mesleğim burada başladı. Zamanlama için çok gerçek bir zamanlamaydı. Bir sıkıntı dönemiydi. Oğlumun benimkinden daha fazla beklentisi vardı. Hep bekledi. Seçimlerde oyları saydı. Onun için çok değerli. En büyük aşkı Galatasaray’dır. Oğlumun mutlu olması motivasyonumu iki kat artırıyor.”söz konusu.


“Oğlum bizim için bir başarı”

Yaptıkları transferlerde oğlunun da payı olduğunu belirten Okan Buruk, şunları söyledi: “Transfer döneminde oyuncu izledi, oyuncu önerdi, yaptığımız transferlerde hissesi var. Eleştiriler var. Neden girdi, neden gitti. Herkes gibi. Futbol aslında bu kadar güzel. Bir yandan ,eleştirilmek istemeyiz ama çok da takip etmemeliyiz.Ancak eleştiriyi kabul etmek lazım.Futbol çok güzel bir şey.Herkesin görüşü farklıdır.Bazen hiç ummadığınız yerden doğru bir açıklama gelir. Bu futbolun güzelliğidir.

Eleştiri olacak, bu bizim kaderimiz. Bu işi seçerseniz eleştirileri de kabul etmiş olursunuz. Oğlum bizim için bir başarıdır. Gelmediği maçlarda kaybettik. Sürekli oyunlarda olmasını istiyoruz. Gruba katılır. Aile ortamı yaratmak çok değerlidir. Oyuncularımızdan çocuklarını getirmelerini rica ediyoruz. yemekler var. Ailelerimiz bizim için değerli, onların yanımızda olması değerli.”ifadeleri kullandı.


“İlk plan şampiyonluk ama Şampiyonlar Ligi hedefimiz de var”

Şampiyonlar Ligi’ni kendisine hedef olarak belirleyen Buruk, “Şampiyonlar Ligi müziği çok etkileyici bir şey. Duyunca daha çok motive oluyorsunuz. Biz söylemesek de Galatasaray’ın tek hedefi şampiyonluk. Tek hedefimiz şampiyonluk. Güçlü bir fikstürü geride bıraktık. Sanırım hatasız geçtik. Zorluklara alışmak biraz zaman aldı. Çok fazla.” Yabancı oyuncular alıyorsun, önce ülkeye uyum sağlıyorlar. Oyuncu geldi, ilk maçta iyi oynamasını bekliyoruz. Bir alışma süreci var. Bu süreci tamamladığımızı düşünüyorum.

Orta olmasaydı yakaladığımız ritim sanırım daha uygun bir forma bürünebilirdi. Tek hedefimiz şampiyonluk. Şampiyon olacak bir takımımız var ve sinerjimiz var. Hayranlarımız bu yıl herkesten çok daha üstün. Bir sevgi atmosferi yaratıldı. Oyun var, inanç var. Bunun sonunun şampiyonluk olacağını düşünüyorum, inşallah. İlk plan şampiyonluk ama Şampiyonlar Ligi hedefimiz de var.”açıklamalarda bulundu.


“Biraz şanssız başladık”

Icardi ve Oliveira’nın sakatlığı hakkında bilgi veren Okan Buruk, “Icardi ortadan çok iyi döndü ama antrenmanda şanssızlık yaşadı. En az 4 hafta ortada kalması pek mümkün değil. Oliveira da aynı formda. Biraz şanssız başladık. Bu süreçte en iyi şekilde diğer oyuncuları da en iyi şekilde hazırlayacağız.”söz konusu.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu