Yaşam

Pera Film’den Onur Ayı Özel Filmi: ‘Daha İyi Bir Hikaye Kim İstemez ki?’

Pera Müzesi Sinema ve İmge Programları, diğer Sinema Koordinatörü Cenan Tüzel ile birlikte bu yıl Onur Ayı kapsamında “Daha İyi Bir Hikayeyi Kim İstemez ki?” Adını Amerikalı şair Richard Siken’in Bazı Şeylerin Üzerinin Çizildiği Litany adlı şiirinden almıştır, “Daha iyi bir hikaye istiyorsun. Adını ayetten alan program, queer karakterlerin daha ideal bir dünyada var olma çabasıyla kendi ideal dünyalarını kurma hikayelerini sinemaseverlerle paylaşıyor.

Peter Strickland’ın yönettiği The Duke of Burgundy, efendi-köle rollerini oynayan iki aşık Cynthia ve Evelyn’in fantastik dünyalarını anlatıyor. Bu, onu daha uç noktalara götürmekle ilgili.

Aynı zamanda bir trans kadın olan Isabel Sandoval’ın yönettiği ve oynadığı Ortak Dil, 2019’da Venedik Festivali’ne seçilmesinin ardından tarih yazan, güçlü ve bağımsız bir drama sineması. Brooklyn, Brighton Beach’te bakıcısı olarak belgesiz çalışan ve yaşayan Rus kadın Olivia. , yeni alaka düzeyini ve taşrada kalmanın yollarını arayan dramatik öyküsünü izleyiciye aktarıyor.

Yönetmen Tsai Ming-liang’ın yönettiği Tayvan yapımı Days, kronik bir hastalığı için tedavi arayan ve Hong-Kong’da şehirde tek başına dolaşan Kang ile çalışan Laos göçmeni Non arasındaki güzelleştirme ve şefkat hakkında bir hikaye. Bangkok. Gelmesi için ona ihanet eden bir hikaye anlatır.

“Kim Daha İyi Bir Hikaye İstemez ki?” Sinema programı 19 Temmuz’a kadar Pera Müzesi Oditoryumu’nda ücretsiz izlenebilir.

Programla ilgili detaylı bilgiye Pera Müzesi’nin internet sitesinden ulaşılabilir. peramuzesi.org (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu