Ekonomi

Petrol haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor

Petrol fiyatları, OPEC+ liderleri Suudi Arabistan ve Rusya’nın arz kesintilerini yıl sonuna kadar uzatması ve ABD hisse senetlerinin düşmesinin ardından haftalık yükselişe yöneldi.

ABD ham petrolü Perşembe günü yüzde 0,8 düştükten sonra varil başına 86 dolara düştü. Hafta bazında gösterge ABD ham petrolü yaklaşık yüzde 1 yükseldi ve Çarşamba günü varil başına 88 doların üzerine çıkarak Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

ABD’de veriler, ülke genelinde ham petrol stoklarının 6,3 milyon varil azalarak Aralık ayından bu yana en düşük seviyesine gerilediğini gösterdi. Fuel oil ve distilat stokları da azaldı.

“Bu düşüşler dünyanın en büyük ekonomisindeki dirençli iç talebin işareti değilse nedir?” Singapur’daki Phillip Nova’nın kıdemli piyasa analisti Priyanka Sachdeva, ham petrol stoklarındaki düşüşe atıfta bulunarak şunları söyledi: söz konusu.

Petrol bu çeyrekte, OPEC+’nın arz kesintilerinin fiyatları artırması ve önemli zaman dilimleri de dahil olmak üzere temel verilerin piyasanın daha da sıkılaştığına işaret etmesiyle yükseldi. Yine de bazı bankalar temkinli davranıyor; JPMorgan Chase & Co., talep görünümünün güçlü kalması nedeniyle ham petrolün bu yıl varil başına 100 dolara ulaşmasının pek mümkün olmadığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu