Haber

Sakarya’da İranlı çifti öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık suçlamaları kabul etmedi.

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde boş arazide cesetleri bulunan karı kocayı öldürdüğü iddia edilen İran uyruklu sanığın yargılanmasına geçen yıl devam edildi.

Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık AM ve tarafların avukatları katıldı.

İddianame özetinin kimliğinin tespit edilip tercüman aracılığıyla kendisine iletilmesinin ardından savunmasını yapan sanık, iftiraya uğradığını, imkanı olmasına rağmen suç işlemediği için yurt dışına kaçmadığını söyledi. hatası olduğunu ve karakola geldiğini söyledi.

Olay tarihinden 6 ay önce mağdurlarla birlikte Türkiye’ye geldiklerini ve İstanbul’un çeşitli yerlerinde kaldıklarını anlatan AM, tarım alanında planladıkları yatırım projesini daha değerli kılmak için Sapanca’da kiralık bir villada 10 gün kaldıklarını söyledi. .

Villayı teslim ettikten 1 hafta sonra ayrıldığı mağdurlardan haber alamadığını iddia eden davalı AM, sadece proje için para getirdiğini, İranlı bir tefeciden borç para aldığını, Kuveytli bir iş adamının kendisini finanse ettiğini, diğerlerinin ise kendisini finanse ettiğini söyledi. fikirlerinden ve deneyimlerinden yararlanmıştır.

Mahkeme başkanı sanığa, İstanbul’dan getirdiği valizleri olağandışı bir ağırlıkla geri getirdiği, çevre pazarlardan çok sayıda temizlik malzemesi ve çöp torbası aldığına dair tanıkların ifadelerini ve sanığa ifadesini sordu. villa işletmecisi, sanığın eşini merhum Asieh Shariatpour’un adını kullanarak tanıştırdığını söyledi.

Sanık, valizleri bu şekilde taşımadığını, ihtimalleri göz önünde bulundurarak cesetleri İstanbul’da bir otelde tutmanın hayatın olağan akışına aykırı olduğunu, operatörle hiç görüşmediğini ve konuşmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti başkanının, villadan ayrıldıktan 5 gün sonra mağdurlarla İstanbul’daki bir kafede kahve içtiğini, olayın zanlılarından PM ile 4 gün sonra görüştüğünü söyleyen AM, şunları söyledi: kiralama hizmetinin bitiminden bir gün sonra PM’nin yurtdışına çıkış kayıtları evrakta bulunmaktadır. Sanık, varlığının ifadeleriyle çeliştiğini belirttiğinde bunun mümkün olmadığını savundu.

Görüşü sorulan tez yetkilisi eksik olan hususların düzeltilmesini talep etti.

Müştekinin avukatı, sanığın hata yapmaktan kaçınacağına dair söz verdiğini savunarak tutukluluk halinin devamını talep etti ve kendisine isnat edilen kabahatten ceza verdi.

Sanık avukatı ise müvekkilinin ifadelerine katıldığını belirterek tutukluluğunun kaldırılmasını ve eksikliklerin giderilmesini talep etti.

Ara mühlet verildikten sonra 30 Ocak 2023’te cesetlerin bulunduğu arazide keşif yapılmasına karar veren mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu arada müşteki avukatının kırmızı bültenle olayın zanlılarından İran uyruklu Başbakan’ın aranması talebinde bulunduğu öğrenildi.

Olayın tarihi

İran asıllı Mohammad Hossein Vakti Alavijeh ve eşi Asieh Shariatpour’un cesetlerinin 1 Temmuz 2021’de Sapanca’da boş bir tarlada parçalanmış halde bulunmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, konaklama biriminde çiftle birlikte kayıtlı olan zanlı AM, tutuklandı. olay mahalline yakın iş yeri, gözaltına alınarak tutuklandı.

Çiftin İstanbul’da öldürülmesinin ardından modüllere bölünerek ilçeye getirildiği belirlenen soruşturma sonucunda Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 28 sayfalık iddianame, 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Cinayetin AM, PM, R.Ş, HB ve MG tarafından vahşi duygularla iştirak iradesiyle işlendiği kaydedilen iddianamede, PM, R.Ş, HB ve MG hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi. Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından evrakları ayrıştırılan İran asıllı şahısın sorgusuna devam edildi.

İddianamede sanık AM’nin “canavarca bir hisle kasten öldürme veya eziyet etme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu