Ekonomi

Son Dakika… İstanbul Valiliği açıkladı: 93 okul için tahliye kararı

İstanbul Valiliği’nden İstanbul Sismik Riski Azaltma Projesi (İSMEP) kapsamında eğitim kurumlarına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Valilik, “20 Şubat 2023 Pazartesi gününden itibaren risk altındaki 93 okul ve eğitim kurumundaki öğrencilerimiz deprem korumalı okullara nakledilerek eğitimlerine devam edecek.”açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, “İstanbul Proje Uyum Birimi (İPKB), 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve ilimizi derinden etkileyen Marmara Depremi sonrasında olası depremlerin yıkıcı etkilerini en aza indirmek amacıyla 2006 yılında kurulmuştur. İlimizde 1999 yılı öncesi yapılan 1.418 okul yaptırılmış, 67 adedinin depreme dayanıklı, 1.351 adedinin riskli olduğu tespit edilmiştir. Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere okullarımızın “Gibi diğer kurum ve kuruluşlar tarafından sağlamlaştırıldı, yıkıldı ve yeniden yapıldı.

51 bin 995 öğrenci yatay geçiş yapacak

Geçen yıl 128 riskli okuldan 35’i başka okullara nakledilerek okullarda güçlendirme ve imar projesi çalışmalarına başlanmış, son durum şöyle ifade edilmişti:

“Bugüne prestijiyle ayakta kalan 93 riskli okulumuzun anketleri sonucunda 76 okulumuzu yıkıp yeniden yapma ve 17 okulumuzu güçlendirme kararı alındı. İnanan okullara nakledilerek eğitim ve öğretim almaya devam edecekler. Bu okullar ihtiyaca göre taşımalı eğitim kapsamına alınacaktır.İSMEP ile yenilenen okullarımız sayesinde ilimizde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz depreme inanan okullarda eğitim ve öğretimlerine devam etmektedir.

Böylece riskli 93 okulumuzda 51.995 öğrenci ve 2.765 öğretmen sarsıntıya karşı kendine güvenen okullarda eğitimlerine devam edecek. Bu süreçte gösterdikleri sabır ve anlayış için değerli öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

haberserinhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu