Haber

Türk Takımlarının Avrupa Başarısı Ülke Puanını Yükseltti

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi; Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor’un Avrupa Konferans Ligi ön elemelerinde yükselmeleri ülke puanımızı yükseltti.

Avrupa kupalarındaki temsilcilerimizin yollarına zarar görmeden devam etmesi, ülke puan sıralamasında rakiplerimizle aramızdaki puan farkını azalttı.

Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Galatasaray, Litvanya ekibi Zalgiris’i ikinci ön eleme turunda eledi. Sarı-kırmızılı ekip, 3. ön eleme turunda Slovenya’nın Olimpija Ljubljana kadrosuyla kozunu paylaşacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki üç temsilcimizden Fenerbahçe Zimbru, Beşiktaş Tiran ve Adana Demirspor, Cluj’u kupadan uzaklaştırırken ülke skoruna katkı sağladı. 3. Eleme Grubu’nda sarı lacivertliler Slovenya’nın Maribor takımıyla, siyah beyazlılar Azerbaycan’ın Neftçi Bakü takımıyla ve mavi lacivertliler Hırvat Osijek takımıyla eşleşti.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın 2’şer galibiyet, Galatasaray ve Adana Demirspor’un 1’er galibiyet ve 1’er beraberlik almasıyla en büyük rakiplerimiz ile puan farkı azaldı. Alınan başarılı sonuçlarla Türkiye’nin ülke puanı 28 bin 350’ye yükseldi. Sırada yer alan İsviçre ise 28 bin 475 puana sahip. Basel’in Konferans Ligi’nde Tobol’a elenmesinin ardından İsviçre’nin Avrupa kadro sayısı dörde düştü. 10. sırada yer alan Avusturya ise 29 bin puana sahip. Dört takımımız da yollarına devam ederse 30 binin üzerinde puanla 10’uncu Avusturya’nın yanı sıra 9’uncu İskoçya ve 8’inci Belçika’yı yakalama şansı olacak.

haber-samandag.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu