Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Bülent Arınç: YSK’nin seçimi erteleme hakkı var

Türkiye, Kahramanmaraş’taki depremlerin çilesini çekiyor.

38 bini aşan can kaybıyla tarihi bir afetin yaşandığı ülkemizde büyük bir seferberlik yaşanıyor.

Yaralar sarılırken, 3 aydan az bir süre kala seçimler Türkiye’nin beklenen gündeminde.

Konuyla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Bülent Arınç yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle seçimlerin yapılamayacağını ve ertelenmesi gerektiğini belirtti.

Arınç’ın açıklamaları Türkiye’nin gündeminde

Bülent Arınç’ın seçimin ertelenmesi açıklaması Türkiye’nin gündemine oturdu.

Muhalefet cephesi seçimlerin savaş hali dışında ertelenmesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtirken, iktidar cephesi Bülent Arınç’ın açıklamalarının AK Parti’nin görüşlerini yansıtmadığını açıkladı.

Gündem oluşturan bu açıklamaların ardından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ankara Masası Gündem Özel yayınına Gürkan Güçlü’nün konuğu oldu.

“Birisine tek kelime etsem rezil olurdum”

Seçimlerin ertelenmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, açıklamalarından önce hiçbir siyasetçi ile görüşmediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Durumun sorumluluğunu kendim alıyorum. kimseye bakmam Ben diğer politikacılar gibi değilim. Bu tweeti atmadan önce başta Cumhurbaşkanı, AK Parti veya başka bir parti olmak üzere herhangi bir siyasetçi ile konuşsaydım minnettar kalırdım. Ben kimsenin çantasında değilim. bu benim kendi görüşüm

“YSK’nin bal gücü var”

Gazeteci Gürkan Güçlü Arınç “YSK’nın seçimleri erteleme yetkisi var mı?”sorusuna yanıt veren Bülent Arınç, şunları söyledi:

YSK’nın böyle bir yetkisi var. Öğe 79 bunu açıklar. Unsur ‘seçimler’ yargı organlarının genel idaresi ve denetimi altında yapılır. Seçimlerin başından sonuna kadar, seçimin düzen ve dürüstlüğüne ilişkin tüm işlemleri yürütmek, seçim sırasında ve sonrasında seçimle ilgili tüm yolsuzlukları, şikayet ve itirazları incelemek, kesin kararları almak ve nihai kararları Türkiye Büyük Millet Meclisine verir…” Yüksek Seçim Kurulu başından sonuna kadar uzun bir unsurdur. Herkes açsın. Bal için yetkili.

“Üç farklı seçenek öngörüyorum”

Bülent Arınç, seçim için 3 seçenek öngördüğünü belirtti. Birincisi seçimlerin ertelenmesi, ikincisi seçimlerin Kasım ayında yapılması, üçüncüsü ise tüm siyasi partilerin üzerinde anlaşabilecekleri bir tarihte yapılması” dedi.ifadelerini kullandı.

“Kaos Alır”

Arınç, anlaşma olmazsa tarafların pişman olabileceğini belirterek, şu şekilde konuştu:

Kaos çıkar, biri yapmazsın, diğeri yaparsın diyebilir. Temel tercihi yapmak gibi bir misyonu olan kurum bu bana yetmez diyebilir, çekilin yoldan. Mecelle’nin mottosu. Barış kararların en iyisidir. Burada uzlaşma nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu