Haber

Üniversite öğrencilerine yönelik teknolojik cihaz desteğinin detayları Resmi Gazete’de yayımlandı

Üniversite öğrencilerine yönelik teknolojik cihaz ve internet desteğinin detayları Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğle belli oldu.

Buna göre, satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşını doldurmamış olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile açıköğretim programları dışındaki bir yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler başvuru yapabilecek.

Cihazın vergiler dahil nihai satış fiyatı 9.500 lirayı geçemez ve cihaz ikinci el olamaz.

Ayrıca satın alınan teknolojik cihazın elektronik fatura olması ve faturanın ek alacak öğrenci adına TC kimlik numarası da dahil olmak üzere düzenlenmiş olması gerekmektedir.

Satın alınan elektronik cihaz için bildirilen IBAN numarasının öğrenciye ait olması zorunlu olacaktır.

Gençlik ve Spor Bakanlığına başvuru yapılacak

Teknolojik cihaz desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı bilgi sistemi üzerinden başvuru yapacak.

Başvurular kimlik doğrulama ile yapılacak olup, başvuruda teknolojik cihazın satın alındığı firmanın kimlik bilgileri, fatura numarası, fatura tarihi ve vergi kimlik numarası veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası, adına kayıtlı telefon numarası yer almalıdır. , IBAN numarası, taşınabilir telefon cihazı ekine ait IMEI numarası ve bakanlığın talep ettiği bilgiler. Diğer bilgi ve belgelerin sisteme girilmesi gerekecektir.

Başvurular değerlendirildikten sonra kurallara uymaması durumunda reddedilecek ve sistem üzerinden bilgi verilecektir.

5 bin 500 lira cihaz desteği

Başvurunun kabul edilmesi halinde, taşınabilir telefon cihazının son satış fiyatının yüzde 44,44’ü ve cihazın son satış fiyatının yüzde 16,66’sı olarak hesaplanan teknolojik cihaz takviyesi bedeli, verilen IBAN numarası ile öğrencinin hesabına aktarılacaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sistem üzerinden bilgi gönderilecektir. temin edilmiş olacak.

Öğrenciler farklı türde cihaz desteklerinden yararlanabilecek ancak desteğin bedeli 5 bin 500 lirayı geçemeyecek.

İnternet destek uygulamaları

İnternet desteği almak isteyen öğrenciler de bakanlığın bilgi sistemi üzerinden başvuru yapacak.

İnternet desteğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin açıköğretim programları dışındaki yükseköğretim programlarına kayıt yaptırmaları, 26 yaşını doldurmamış olmaları ve destekten yararlanacak telefon hattının öğrenciye ait olması şartı aranacak.

İnternet desteğinden yararlanmak için ilk başvurular bugünden itibaren iki ay içinde yapılacak.

haberaydintepe.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu