Haber

Yüksek gelirli iş vaadiyle kadınları fuhuşa sürükleyen 17 kişi gözaltına alındı

Bursa merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, yüksek gelirli iş vaadiyle dolandırıldığı iddia edilen 17 zanlı gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Etik Bürosu’na bağlı gruplar, yüksek gelirli iş vaadiyle kandırarak hazırladıkları kataloglarla müşteri bulmuş, lüks eğlence yerlerine götürülerek cesaretlendirilen kadınların fuhuş yaptıkları bilgisine ulaşmıştı.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda ‘Katalog-1’ adlı operasyon için harekete geçti.

Bursa’da 12, Ankara’da 4 ve Sivas’ta 1 adrese eş zamanlı düzenlenen baskınlarda kadınları fuhuşa sürüklediği iddia edilen 17 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve apartmanlarında yapılan aramalarda 4 tabanca, 1 pompalı tüfek, 180 uyuşturucu hap, 20 cep telefonu, 2 dizüstü bilgisayar, 4 mağdura ait pasaport, 30 bin lira ve fuhuştan kazançlarının kaydedildiği defter ele geçirildi. ele geçirildi.

Operasyonda 4’ü yabancı uyruklu 22 kadın kurtarıldı.

Zanlıların telefon görüşmeleri sırasında bir dizi önlem aldıkları, yakalanmamak amacıyla şifreli sohbet ettikleri, isimlerini vermeden “yer var, bir yere gideceğiz, yer bulundu” dedikleri ileri sürüldü. kendi aralarındaki konuşmaları sırasında ve müşterilerle şifreli yazışmalar yaptılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu