Haber

Zelenskiy kendisini eleştiren büyükelçiyi görevden aldı

Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın İngiltere Büyükelçisi Vadym Prystaiko’yu görevden aldı. Yayınlanan cumhurbaşkanlığı kararında, Ukrayna Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) temsilcisi olarak Prystaiko’nun da görevinden alındığı belirtilirken, ihraç kararının gerekçesi açıklanmadı.

Üç yıldır Ukrayna’nın İngiltere Büyükelçisi olarak görev yapan 53 yaşındaki eski başbakan Prystaiko’nun yerine kimin geleceğine dair henüz bir bilgi paylaşılmadı.

“ZELENSKY’NİN İDDİASI SAĞLIKLI DEĞİL”

Reuters’in bildirdiğine göre, Zelenskiy’nin İngiltere Büyükelçisi Vadym Prystaiko’yu görevden alma kararı, büyükelçinin Zelenskiy’i eleştirmesinden günler sonra geldi. Prystaiko, geçtiğimiz hafta Sky News’e verdiği bir röportajda İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace’ın “Kiev silah yardımı için daha fazla şükran duymalı” açıklaması ve Zelenskiy’nin buna yanıtıyla ilgili soruyu da yanıtlamıştı.

Zelensky, Wallace’a verdiği yanıtta Ukrayna’nın İngiltere’ye her zaman minnettar olduğunu, Wallace’ın kendisine olan minnettarlığını nasıl ifade edebileceğini söyleyebileceğini ya da sabah uyanıp bakana minnettarlığını iletebileceğini söyledi.

Ukrayna’nın İngiltere Büyükelçisi Prystaiko, bu yanıtın imalı olup olmadığı sorulduğunda, bu yanıtta ‘biraz ima’ olduğunu söyleyerek, “Bu mecazın sağlıklı olduğuna inanmıyorum. Rusların birlikte çalıştığımızı bilmesi gerekiyor” dedi. (DIŞ HABERLER)

koprubasiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu