Haber

Akşener: Beştepe’nin yöneticisini kovacağız!

ANKARA (İGFA) –ÂLA Partisi Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete yoğun göndermeler yapan Akşener, 14 Mayıs’a kadar her konuşmasında soru sormaya devam edeceğini söyledi.

Geçen hafta sorduğu soruları kürsüden bir kez daha gündeme getiren Akşener, şunları söyledi: Sayın Erdoğan, 38 yaşındaki genç akademisyeni, Hukuk Daireleri eski Başkanını Ankara’nın göbeğinde katleden mi? Banuçiçek ve Bengisu’nun babası Sinan Ateş’i kim öldürdü, katiller nerede saklanıyor, saklanmalarına kim izin veriyor, yargı sürecini kim baltalıyor? Bu soruları cevaplamadan o koltuğa rahat oturamazsınız” dedi.

Sinan Ateş cinayetini hatırlatan Akşener, böylesine alçakça bir suikast karşısında sessiz kalamayacağını belirterek, Sinan Ateş’in katillerinin nerede olduğunu sormaya devam edeceğini söyledi. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Devletin içinde mafyalar, çeteler, uyuşturucu tacirleri dolaşırken ‘Ben Cumhurbaşkanıyım’ diye ortalıkta dolaşamazsınız” dedi.

Akşener eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Erdoğan’ın bir seçim döneminde 2023 vizyonu diye şişirdiği içi boş vaatler her zamanki gibi yine saçmaladı… Milletim, Bir şirket yöneticisi düşünün: Şirketi büyüteceğim desin, şirketi küçültelim. Kâr rekoru kıracağım desin ama zarar rekoru kırsın.Şirket israf ederken borç alıp uçak alsın.Arkadaşlarına havale edip şirketin içini boşaltsın. kasada. Çalışanların maaşını ödeyemeyince lüks ofisinde bütün gün şekerleme yapsın. Bu müdüre ne yaparlar dersiniz? İşten çıkaracaklar değil mi? İşte 14 Mayıs’ta “Müdürü kovacaz” Beştepe’de. Yaptıklarının hesabını milletimizle birlikte sandıkta vereceğiz. 102 gün kaldı.”

AKŞENER’DEN EYT TEPKİ

Bu arada EYT düzenlemesi üzerinden hükümete tepki gösteren Akşener, prim ödeme gün sayısında değişiklik yapılmadığı için vatandaşların yine mağdur edildiğini belirterek, “EYT konusunda yarım yamalak bir iş yaptılar. “

Akşener, hemen hemen her konuda olduğu gibi EYT’de de özensiz çalışmalar yapıldığını öne sürerek, “Yeni mağdurlar yaratmaktan çekinmediler. Mevcut yasa teklifinde 1999’da yürürlüğe giren yasayla zorunlu hale getirilen yaş sınırı var. Ancak bu sefer kanunla artırılan prim ödeme gün sayısı değişmedi.Ancak hükümet kafa karıştıran açıklamalarıyla halkımızı tam tersine ikna etti. İşte bu noktada EYT’li kardeşlerimiz artık prime yakalandı. Buradan hükümete seslenmek istiyorum. Açıkça bilgilendirmediğiniz için vatandaşlarımız borç hakkından yararlanmak için arabasını sattı, kredi çekti, para yatırdı. ‘Prim ödeme günleriniz yetmiyor.’ diyorsun” tepkisini gösterdi.

Akşener, ortak politikalar metnini hafta başında 6 siyasi parti olarak kamuoyuyla paylaştıklarını belirterek, “Biz 6 siyasi parti olarak seçimleri değil, seçimi kazandıktan sonra ne yapacağımızla ilgilendik. İktidarın önümüze serdiği siyasi yün yumakları milletimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu