Haber

ERU Rektörlüğünden akademisyenlere patent teşekkürü

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
ERU Araştırma Dekanı tarafından düzenlenen etkinlikte; Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’un yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sultan Taşçı ve Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Narin ve akademisyenler katıldı.

Etkinliğin ilk konuşmacısı Araştırma Dekanı Doç. Gökmen Hazarsız, ERU’nun önemli bir araştırma potansiyeline sahip olduğunu belirterek, “Üniversitenin araştırma performansını artırmak için her bileşeni ayrı ayrı değerlendirmek gerekiyor” dedi. Rektör Prof. Dr. Fatih Altun yaptığı konuşmada araştırma projeleri kabul edilen ve projeleri patenti alınan akademisyenleri tebrik ederek başarılar diledi.

Yönetim olarak istatistiklerde kalmaktansa gönüllere hitap etmekten yana olduklarını belirten Rektör Altun, amaçlarının akademisyenlerle yapılan görüşmelerin ortasında yer almak olduğunu söyledi. Rektör Altun, “Bugün araştırmalar kişisel olarak ilerliyor. Disiplinler arası çalışma odaklarını mutlaka ortaya çıkarmamız gerekiyor. Önümüzdeki süreçlerde özellikle Avrupa Birliği Projeleri kapsamında işbirlikleri olacaktır. Keyifli odak toplantılarında bir toplantıya geleceğiz. Üniversitemizi zirveye taşımaktan çok özellikle ülkemizin ihtiyaç duyacağı araştırmalara katkı sağlamak adına bu toplantıların çok daha gerekli ve değerli katma değerleri ortaya çıkaracağını düşünüyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu