Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslendi: (3)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl Kurban Bayramı’nın 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri ​​arasında kutlanacağını belirterek, “Yaptığımız istişareler sonucunda 26 ve 27 Haziran günlerini idari izne ayırma kararı aldık. hafta sonları ise vatandaşlarımız toplamda 9 gün tatil yapma imkanına sahip olacak.” söz konusu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı’nın ardından Erdoğan, millete seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21’i iktidarda olmak üzere 40 yıldır devam eden siyasi hayatının alametifarikasının “hizmet ve çalışma siyaseti” olduğunu belirterek, millete ve millete hizmet için çalıştıklarını söyledi. aşk ve seçim dönemlerinde “cebinden boş vaatler verenler” gibi olmadıklarını.

Misyona gelince millete ne vaat ettilerse onu yerine getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, “Farkımız budur. Ahdine, akidesine, sözüne sadık bir yönetim olarak milletimizin takdirini kazanmış durumdayız. 17 kez. Bu bizim için en büyük kazanımdır. Asıl gücümüz budur. Milletimize güven aşılamaktır, güven telkin etmektir.” dedi.

Yeni dönemde halka verdikleri tüm sözlerin takipçisi olacaklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“İki kelimeye çok dikkat edin. Biz bu iki kelimenin, iki kavramın uygulayıcısı olacağız. Bir istikrar, iki inanç. İstikrar ve inançla Türk Yüzyılını inşa edeceğiz. Burada bir şey daha söylüyorum. O da Ailedir. Gençlik Bankası’nın kuruluşundan itibaren her türlü adımı atacağız.

“Enerji saldırılarına devam edeceğiz”

Karadeniz gazıyla başladıkları, Gabar petrolüyle devam ettirdikleri ve Akkuyu Nükleer Santrali ile yeni bir boyuta evrilen enerji hamlelerine devam edeceklerini belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Şehir hastanelerinin sağlığın simgesi olduğu sağlık yatırımlarımızı artırmaya devam edeceğiz. 21 yıldır olduğu gibi eğitimi de ön sıralarda tutacağız. Eğitimsiz hiçbir şey olmaz. Her şeyden önce Bunu başaracağız.Adalet hizmetlerinin çok hızlı, etkin ve kaliteli bir şekilde sunulması için reformlarımızı artıracağız.Terör örgütlerine yönelik reformlarımızı artıracağız.Zehir tacirlerine, zehir tacirlerine ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. her türlü suç çetesi.Yine Cudi’de olacağız.Yine Gabar’da olacağız.Yine Tendürek’te olacağız.Yine Bestler Deresi’nde olacağız.Burayı asla bu teröristlere bırakmayacağız. .

Sosyal politikalarda engellilerimizin, yaşlılarımızın, yetimlerimizin, şehit yakınlarımızın, gazilerimizin yanında daha güçlü duracağız. Gıda güvencemizi ve tarımsal üretimimizi artıracak farklı projeleri hayata geçireceğiz. Ülkemizin gurur kaynağı olan savunma sanayii atılımlarımıza inşallah yenilerini ekleyeceğiz. Sanayi ve teknoloji alanında Türkiye’nin arabası gibi yenilikçi çalışma yelpazemizi daha da çeşitlendireceğiz. Ticarette yeni pazarlara açılarak, ülkemizin rekabet gücünü artırarak, ihracatımızı zirveye taşıyacağız. Ulaşımda karayolları, tüneller, hızlı tren hudutları ve havalimanları ile ülkemizi dokumaya devam edeceğiz” dedi.

“Millet bahçesini perşembe günü açacağız”

Turizmdeki potansiyeli en üst düzeyde harekete geçirirken kültürel alanda da yeni bir atılım gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, aydınlık bir geleceğin teminatı olarak gördükleri gençlere eğitimden spora her alanda destek olacaklarını söyledi. iş hayatına.

Çevre ve şehircilikte millet bahçeleri ve kentsel dönüşüm projeleriyle Türkiye’nin çehresini değiştirecek adımlar atacaklarını kaydeden Erdoğan, şu bilgileri verdi:

“İnşallah Perşembe günü Adıyaman’da bazı milletlerin bahçelerinin açılışını da katılım sağlayarak gerçekleştireceğiz. Etkilerini her geçen gün daha fazla gördüğümüz iklim değişikliği ile mücadelede daha kararlı çalışmalar yürüteceğiz. deprem bu dönemde ana gündem maddemiz.Yıl içinde toplam 650 bin deprem konutu yaparak depremzedelerimizi yeni evlerine kavuşturacağız.Güçlendireceğiz.

Enflasyon kaynaklı hayat pahalılığı ve fahiş fiyat konusunu tüm boyutlarıyla milletimizin gündeminden silmeye kararlıyız. Son zamanlarda açıklanan bilgileri, bu çabalarda elimizi güçlendiren öncü sinyaller olarak değerlendiriyoruz. Gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse milletvekilliği seçimlerinin istikrardan yana çıkması ekonomimize olan güveni artırmıştır. Seçim ayı olan mayısta ekonomik inanç endeksi yüzde 1,4 artarak 103,7’ye, tüketici güven endeksi yüzde 4 artarak 91,1’e yükseldi. Reel segment inanç indeksi ise 105,1 olarak gerçekleşti. Ekonomik büyümenin öncü göstergelerinden imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi 50 eşdeğerinin üzerine çıkarak 51,5 oldu.

“Ülkemize sığınan kardeşlerimizin inançlı, istekli ve onurlu dönüşlerini teşvik edeceğiz”

Enflasyonun mayıs ayında yüzde 40’ın altına inerek yüzde 39,6’ya gerilediğine dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Enflasyonu daha önce nasıl tek hanelere indirdiysek, inşallah yine aynısını yakalarız. Savaştan ve terör örgütlerinin saldırılarından kaçarak ülkemize sığınan kardeşlerimizi bir an önce vatanlarına dönmeleri için teşvik edeceğiz. inançlı, istekli ve onurlu bir tavırla dualarını alıyorlar.” Burada altını çiziyorum, Boraltan Köprüsü faciası gibi onlarca yıl silinmeyecek yeni utançlara sebep olmayacağız. Tarihimize, kültürümüze ve inanç değerlerimize uygun olarak bu sorunu barışçıl bir şekilde analiz edeceğiz. Girişimci, insani ve aktif dış politikamızı sürdürerek, küresel ölçekte barış ve istikrarın tesisine katkıda bulunacağız. Daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanarak uluslararası sistemdeki çarpıklıkları gidermek için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız.

Milletimizle birlikte, tüm dünyaya verilmiş güçlü bir beyan olan Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu adım adım hayata geçireceğiz. Yeni dönemin ilk kabine toplantısında tüm bu konuları detaylı bir şekilde değerlendirdik ve bir hafta içerisinde yaptıkları hazırlıklar için özellikle tüm bakan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Nitekim bir hafta sonra tekrar brifing hazırlayacaklar ve ben yine brifing almak için onları dinleyeceğim. Çünkü bu ortada atacağımız adımlar bizim için çok değerli. Seçim döneminin muhasebesinin yanı sıra bundan sonraki dönemde atılacak adımları da belirledik. Doğal olarak seçim döneminin muhasebesini meslektaşlarımdan çok MYK ve Merkez Karar Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımla ayrı ayrı yapacağım. İnşallah onlardan alacağımız bilgilerle geleceğe hazırlanmaya devam edeceğiz.”

Samsun, Amasya ve Kastamonu’da sel

Erdoğan, Samsun, Amasya ve Kastamonu’da şiddetli yağış ve sel nedeniyle hayatı olumsuz etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

AFAD ve ilgili kurumların bozuk yolların onarımından diğer yüklerin kaldırılmasına kadar her konuda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Erdoğan, “KOSGEB olarak devreye aldığımız acil destek kredisi ile afetzede iş yerlerimizin yanındayız.” söz konusu.

2023 yılı buğday ve arpa alım fiyatları belirlendi

Birçok ilde yeni hasat döneminin başladığını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk bilgiler 2023 yılının bereketli bir yıl olacağına işaret ediyor. Çiftçilerimize her alanda gerekli desteği verdik ve verdik. Geçen ay başında taze çay alım fiyatlarımızı açıklayarak üreticilerimizi sevindirdik. Bugün, TMO’nun 2023 yılı buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik.Fiyatları belirlerken, çiftçilerimizin üretime devam etmesi gerekliliği yanında, maliyetler ve gıda güvencesi için ihtiyaç duyulan stokların oluşturulmasını da dikkate aldık. Toprak Mahsulleri Ofisi’mizin alım fiyatlarını ton başına ekmeklik buğday için 8 bin 250 lira, arpa için 7 bin lira olarak belirledik. Hububat üretim primi olarak buğday için ton başına 1000 lira, buğday için ton başına 500 lira olarak belirledik. Bakanlığımızca çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tüm üreticilerimize ton başına arpa, ekmeklik buğday için ton başına 9 bin 250 lira, arpa için 7 bin 500 lira alacak. “

Yeni hasat döneminin ve açıklanan alım fiyatlarının çiftçiye, millete ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Emeklilerimize de güzel haberlerimiz olacak. Emeklilerimizin maaş ve bayram ikramiyelerini inşallah Kurban Bayramı’ndan önce ödeyeceğiz. Taban Fiyat Tespit Komisyonumuz ile ilgili çalışmalara başlıyoruz. Son olarak bir haber paylaşmak istiyorum. Turizm departmanımızı harekete geçireceğine inandığım Kurban Bayramı ile ilgili Temmuz ortasında hayata geçireceğiz.Yaptığımız istişareler sonucunda 26 ve 27 Haziran günlerinin idari izin kapsamına alınmasına karar verdik. Hafta sonları ile birlikte vatandaşlarımız toplamda 9 gün tatil yapma imkanına sahip olacak.”

(Bitti)

haber-derepazari.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu