Haber

Edin Dzeko kimdir, görevi nedir, kaç yaşında? Edin Dzeko Galatasaray’a gelecek mi?

Edin Dzeko Kimdir, mevkii nedir, kaç yaşında ve Edin Dzeko’nun Galatasaray’a gelip gelmeyeceği son günlerin en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor. Peki Edin Dzeko kimdir, görevi nedir, kaç yaşındadır? Edin Dzeko Galatasaray’a gelecek mi?

EDİN DZEKO KİMDİR, GÖREVİ NEDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

Doğum: 17 Mart 1986 (37 yaşında),

Saraybosna, Bosna Hersek

Edin Dzeko (Boşnakça telaffuz: [edin dê?ko]; 17 Mart 1986 doğumlu) Bosnalı millî futbolcudur. Forvet olarak görev yapan oyuncu, Serie A takımlarının Inter kadrosunda görev yapmaktadır. Aynı zamanda Bosna-Hersek milli takımının kaptanıdır. Ayrıca Bosna-Hersek milli takımının en golcü oyuncusu.

Üç yıl üst üste Yılın Bosnalı Futbolcusu seçildi. Bosna-Hersek’teki futbol taraftarları ve gazeteciler tarafından “Bosnalı Elmas” veya “Dijament” (Boşnakça: “Bosanski Dijamant” veya “Dijamant”) lakaplıydı. Roma’ya transfer Emekli olmadan önce Manchester City’de forma giyen Dzeko, 2008-09’da Bundesliga’yı kazandığı Alman kulübü VfL Wolfsburg’daki performansıyla dikkatleri üzerine çekti. O dönemde attığı 26 golle ligin en çok gol atan ikinci oyuncusu oldu. Dzeko, 2009-10’da attığı 26 golle en çok gol atan oyuncu oldu. Ayrıca her iki periyotta da 10 asist yaptı.

Dzeko, White Hart Lane’de Tottenham Hotspur’a karşı 2011-12 Premier Lig maçında Manchester City için bir maçta dört gol attı. O dönemin son lig maçında Queens Park Rangers karşısında son dakikalara 1-2 geride kalan City, 2018’de Dzeko’nun golleriyle maçı 3-2 kazanarak 44 yıl sonra ilk kez Premier Lig şampiyonluğu yaşadı. 90+2 ve Sergio Agüero 90+4’te. kazanmak. Dzeko daha sonra bu golün kariyerinin en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirtti. Dzeko, 3 Mart 2018’de Roma formasıyla 50. lig golünü atarak Avrupa’nın en büyük beş liginin üçünde 50 gol atan ilk oyuncu oldu.

Bosna Hersek’in alt yapısında da forma giyen Dzeko, ilk milli maçına 2007 yılında A grubu seviyesinde çıktı. Ülkesi için 101 maçta forma giyerken toplamda 55 gol kaydetti. Dzeko, 7 Eylül 2012’de Lihtenştayn’a karşı oynadığı maçta komik numarasıyla Zvjezdan Misimovic ve Elvir Bolic’i geride bırakarak Bosna Hersek adına tüm zamanların en çok gol atan oyuncusu oldu. 11 Eylül 2018’de Avusturya ile oynadığı maçta forma giydi. 95. kez Bosna-Hersek forması giyerek Emir Spahic’i geride bırakarak Bosna-Hersek formasıyla en çok forma giyen oyuncu oldu. 2014 FIFA Dünya Kupası elemelerinde milli takımla 10 gol atarak ülkesinin turnuvaya katılmasında önemli katkı sağladı.

Edin Dzeko’nun Galatasaray’a transferi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

damal-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu