Haber

Erdoğan ‘Beklenen Yerden’ Vurdu: “40 Gün Daha Baskı Yapabilir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada seccade tartışmalarına değindi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, ’40 günden fazla süre yok. Bu 40 gün içerisinde kişi ayakkabı ile seccadeye basabilir. Çünkü talimatı Pensilvanya’dan alıyorlar. Onlara göre yasaldır, yapabilirler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar Toplu Açılış Töreni’nde konuşuyor.

Erdoğan konuşmasında Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seccadeye ‘ayak bastığı’ sahnelere de değindi.

Erdoğan, “40 gün yetmez. Bu 40 günde biri seccadeye ayakkabıyla basabilir. Çünkü talimatı Pensilvanya’dan alıyorlar. Onlara göre meşrudur, yapabilirler” diyen Kılıçdaroğlu, yuhalandı. .

CHP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iftar yemeğinin ardından çekilen, ayakkabıyla seccadeye basan fotoğrafı sosyal medyada tartışma yarattı. Kılıçdaroğlu, “Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm” açıklamasını yapmıştı.

Erdoğan da “Sayın Kemal Bey. Siz İzmir’in milletvekilisiniz. İzmir’e yaptığınızı anlatın” dedi.

Kılıçdaroğlu’nu da HDP’ye suçlayan Erdoğan, “Terör örgütlerine nefes aldırmayan bir ittifak var, bir yandan da Kandil’den Pensilvanya’ya şer güçlerin destek beyan ettiği bir yapı var. HDP’ye gidip mi geldi ziyaret etti? Mecliste Kemal Bey? Kapıların ardında ne vaatler verdi, ne dedi? Haydi açıklayın. Açıklayamaz.” söz konusu.

Silahlı saldırının ardından Erdoğan, Meral Akşener’in, “Sizin iktidarınız döneminde konutuma ve çalışma arkadaşlarıma yönelik tüm saldırılar cezasız kaldı. Bugün İstanbul İl Başkanlığımız Recep Bey’e silahlı saldırı düzenlendi! tehditlerinizi görev bilip üzerimize gelen mermiler, gelirsen gelirsin!” sözlerine cevap verdi.

Erdoğan, “Utanmadan, sıkılmadan, İstanbul il teşkilatı maalesef bizim yönümüzden vuruldu” dedi. söz konusu.

‘Ayıp, ayıp. Böyle bir ahlaksızlık, böyle bir adaletsizlik Tayyip Erdoğan’ın hayatında hiç olmamıştır.

İçişleri Bakanlığı bunun faillerini buldu ve olanları ortaya çıkardı. Bakalım şimdi Erdoğan’dan özür dileyecek misiniz?’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu