Haber

Fas’ta 7 büyüklüğünde deprem! Çok sayıda yaralı var

Fas’ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 296 kişi hayatını kaybetti.

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, ülkede 7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Enstitü, 8 kilometre derinlikte meydana gelen depremin merkez üssünün ülkenin kuzeyindeki Marakeş’in El-Huz bölgesi olduğunu belirtti.

Fas İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ülkenin birçok şehrinde hissedilen depremde ilk belirlemelere göre 296 kişinin öldüğü, 153 kişinin de yaralandığı bildirildi. Ölümlerin yaşandığı şehirler arasında Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Chichaoua’nın da olduğu bildirildi.

VATANDAŞLARA “SAKİN OLUN” DAVETİ

Açıklamada, depremin yarattığı hasarı tespit etmek ve gerekli yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yerel kurumların, emniyet güçlerinin ve sivil savunma ekiplerinin tüm kaynaklarını seferber ettiği vurgulanarak vatandaşlara sakin olmaları ve panik yapmamaları çağrısında bulunuldu. .

TAKIMLAR SARSMA BÖLGESİNE ULAŞMAKTA ZORLUK YAŞIYOR

Fas’ta kurtarma ekipleri, çöken binaların enkazında kalanları kurtarmaya çalışıyor. Bu arada depremin ardından yolların hasar görmesi ve kapanması nedeniyle ekiplerin deprem bölgelerine ulaşmakta zorluk çektiği öğrenildi. Türk Kızılayı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fas’ın Marakeş kentinde meydana gelen depremin ardından afet ekiplerinin gelişmeleri yakından takip ettiğini duyurdu.

BİRÇOK ŞEHİRDE YARIŞMA VAR

Fas Kanal 1 Televizyonu, depremin birçok şehirde hasara yol açtığını bildirdi. “Al-Yevm 24” haber sitesi, depremde Marakeş kentindeki bazı binaların yıkıldığını bildirdi. Depremin ardından sokağa çıkan insanların ve binaların çöktüğü anların görüntüleri sosyal medya platformlarında paylaşıldı.

TARİHİ DUVARLAR DA HASAR GÖRDÜ

Depremde Marakeş’in tarihi surlarının bir kısmının da hasar gördüğü bildirildi. Yerel gazeteler, Fas’ta yerel saatle 23.10 sıralarında meydana gelen depremin, başkent Rabat’ın yanı sıra Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fez kentlerinde de hissedildiğini yazdı. Yerel basında depremin büyüklüğü 6,8 olarak bildirilirken, Alman Sismoloji Merkezi depremin büyüklüğünü 7 olarak açıkladı.

karayazi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu