Ekonomi

Fed üyelerinden farklı ‘zirve’ yorumları

San Francisco Fed Lideri Mary Daly yaptığı açıklamada, enflasyonun merkez bankasının yüzde 2 hedefine ulaşması için daha kat etmesi gereken çok yol olduğunu ancak bunun ek bir politika adımı olduğunu söyledi.
Dışarı atılmadan ekonominin kendi yavaşlaması ile de gerçekleşebileceğini söyledi.

Daly, “Geleceğe bakıldığında, para politikasının enflasyonu düşük tutmak için daha fazla sıkılaştırmaya ihtiyaç duyabileceğini düşünmek için nedenler var” dedi.

Bu yıl Fed kararlarında oy kullanma hakkı olmayan Daly’nin bu güvercin telaffuzları, Chicago Fed Lideri Austan Goolsbee’nin bu haftaki açıklamalarına benziyordu.

Barkın: Zirve bitti

Richmond Fed Lideri Thomas Barkin, “Enflasyonun zirvesini kesinlikle geride bıraktığımızı düşünüyorum ancak daha fazla adım atmamız gerekiyor” dedi. Açıklamalar, dün ABD’de açıklanan ve Fed’in Mayıs ayında faiz artırım ihtimalini destekleyen tüketici enflasyonu verilerinin ardından geldi.

BlackRock Inc. CEO’su Larry Fink, ABD enflasyonunun “daha uzun süre sabit kalacağını” ve yakın zamanda yüzde 4’ün altına düşmeyeceğini öngördü.

Goldman Sachs’ın Jan Hatzius liderliğindeki ekonomistleri ise Haziran ayı faiz artırımlarına ilişkin varsayımlarını TÜFE verisinden çok bankacılık gelişmelerine bağlı olarak geri çektiler. Bankanın ekonomistleri Mayıs ayında 25 baz puanlık artış beklemeye devam ediyor.

haber-mamak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu