Haber

İmamoğlu: 2019 seçimini kaybedenler, yiğitçe kaybetmeyi başaramadı

KÜÇÜKÇEKMECE’de yenilenerek yeniden hizmete açılan 100. yıl stadının açılış töreninde konuşan İmamoğlu, “2019 seçimlerini kaybedenler, yiğitçe kaybetmediler. Umarım bu sefer yiğitçe kaybetmeyi başarırlar. Biz de yiğitçe kaybetmeyi başaracağız. bunu onlara göster.”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, profesyonel ve amatör spor kulüplerine hizmet verecek şekilde yenilenen Küçükçekmece 100. yıl stadının açılış törenine katıldı. FIFA standartlarına uygun olarak yenilenen ve 39 amatör futbol takımının ilk takım antrenmanlarını yapabileceği stadın açılış törenine İmamoğlu’nun yanı sıra İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Avcılar Belediye Başkanı Turan katıldı. ve genç takımların antrenmanları ve lig müsabakaları. Hançerli katıldı. Çok sayıda amatör sporcunun da hazır bulunduğu açılış töreninde dans gösterilerinin ardından açılış konuşmasını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı. İmamoğlu, konuşmasının ardından açılış kurdelesini keserek sahaya indi ve penaltı atışını yaptı.

“İSTANBUL’DA SPORUN GELİŞİMİ İÇİN İHMAL EDİLEN ALANLAR VARDI”

İstanbul’un bir spor şehri olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “100 yılı aşkın süredir kulüp ve topluluklar, İstanbul’u tüm dünyada farklı bir yere koyuyor. İstanbul şampiyonların ve rekortmenlerin şehri. Aynı zamanda Türkiye’nin spor tarih biraz da İstanbul’un spor tarihiyle ilgilidir.” Bütün bu uzun geçmişe rağmen sporda ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği yere ulaşabilmek için gidilecek çok daha önemli yollar var. Bu anlamda İstanbul’da sporun gelişiminde ihmal edilen alanlar bulunmaktadır. Özellikle kamuya ait arazileri spor alanlarına dönüştürerek, burada gördüğümüz çocukların ve gençlerin daha sağlıklı bir geleceğe ulaşmasını sağlamak yerine maalesef çoğunlukla burayı kalkınmaya açmak tercih edildi. Kamu kaynaklarını spor yapma imkanını artırmak için kullanmak yerine maalesef bazı insanların mutluluğuna aktarıldı. Bu anlayışın İstanbul’un spor tesislerine de yansıdığını, “Farklı branşların fırsatlar açısından çeşitlendirilmesi ve zenginleştirilmesi konusunda eksik kaldı” dedi.

“4,5 YILDA 7’Sİ FUTBOL STADI OLMAK ÜZERE TOPLAM 19 SPOR TESİSİNİ İSTANBUL’UN HAYATINA KATTIK”

“Biz devraldığımızda maalesef 13 ilçemizde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait spor tesisi bile yoktu” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: “İstanbul gibi bir şehirde su sporları merkezi yoktu. Mahalleler ve okullar büyük oranda doluydu. Spor salonları yok, akılla, bilimle, teknolojiyle spor sorunu bir kez daha çözüldü.” Bu süreci kaygılandırmamak lazım. Çocuklarımıza ve gençlerimize mutlaka önem veren kişilerin yetenekleri, onların spor olanaklarından daha fazla mahrum kalmalarının önüne geçebilir. 2019 yılı her alanda olduğu gibi spor alanında da İstanbul’da bir zihniyet değişiminin başlangıcı oldu. Öncelikle uzman sporcularla birlikte İstanbul’un çok önemli bir master planını hazırladık. Bu çalışma aynı zamanda Türkiye’nin ilk master planıydı. Bu planla birlikte ortaya çıkan ihtiyaçlar ve hedefler doğrultusunda yatırımlarımızı planlı bir şekilde hayata geçirmeye başladık. Bunlardan 7 tanesi 4,5 yılda futbol stadyumlarına yapıldı. Toplam 19 spor tesisini İstanbul hayatına kazandırdık. Birçok ilçe stadyumunun eksiklerini tamamladık. Manisiz spor parklarıyla İstanbul’da bir ilke imza attık. Toplamda 35 okula spor salonu kazandırdık. 15 okulumuza spor salonu yaptırmak için yola çıktık. Haliç Su Sporları Merkezi’nin açılışını yaptık. Haliç’e spor parkı kazandırdık. İstanbul’da 9 küçük spor merkezi oluşturduk. Yine bu spor merkezlerinden 5 tanesini açılışa hazırladık. “Dördü de yaz aylarında halkımızın hizmetinde olacak” dedi.

“SEÇİM KAZANILACAKSA CESARETLE KAZANILMALI; SEÇİM KAYBEDİYORSA CESARETLE KAYBEDİLMELİ”

Sporun temelinde yatan güzel değerlerin yaygınlaştırılması ve yüceltilmesi gerektiğine inandığını söyleyen Ekrem İmamoğlu, “Mesela sporda olduğu gibi siyasette de erkekçe ve centilmence yarış kültürünün hakim olmasını sağlamalıyız. Bir maç, bir seçim kazanılacaksa mertlikle kazanılmalı, kaybedilecekse mertlikle kaybedilmeli. Bu çok değerli bir kavramdır.” Budur. 2019 seçimlerini kaybedenler, erkekçe kaybetmeyi başaramadılar. Umarım bu sefer erkekçe kaybetmeyi başarırlar. Bunu onlara göstereceğiz. Umarım geçen sefer milletten gördükleri kırmızı kartı yaşamazlar. Sportmenlik, spor ahlakı, siyaset başta olmak üzere hayatın her alanında “Hakim olmasını diliyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu