Haber

İnan Kıraç ve İpek Kıraç’ın miras kavgası büyüyor! Tutuklama yaşanabilir

İş adamı İnan Kıraç ile kızı İpek Kıraç arasındaki çekişme, İnan Kıraç’ın uluslararası arenadaki hukuki hamleleriyle yeni bir boyuta taşındı.

Koç Holding’in kurucusu Vehbi Koç’un 15 Eylül 2020’de hayatını kaybeden kızı Suna Kıraç’ın eşi İnan Kıraç, sahibi olduğu Kıraça Holding ile de Türkiye’nin en zengin iş adamları arasında yer alıyor.

Kıraç, bir süre önce manevi kızı İpek Kıraç’ı evlatlıktan reddettiğini ve soyadını kullanmasını istemediğini açıklamış, Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi İpek Kıraç’a ciddi suçlamalarda bulunmuştu. İnan Kıraç, İpek Kıraç’ı tüm mal varlıklarına el koymakla suçlayarak, emanet olarak verdiği Kırpart ve Kök Ziraat şirketlerinin hisse senetlerine el konulduğunu iddia etti.

12 Punto Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Büyüksipahi’nin haberine göre; Gerginliği artan İpek Kıraç ve İnan Kıraç, karşılıklı olarak dava açtı. Öte yandan İnan Kıraç’ın evlatlık kızı İpek Kıraç’a yurt dışında açtığı davaların içeriği ve kapsamı ortaya çıktı.

ÜNLÜ FRANSIZ AVUKAT GÖREVDE

İnan Kıraç’ın, Fransa’da Paris ve Cenevre barolarına kayıtlı avukatlarla ortaklaşa hizmet veren VEY & Associes hukuk bürosuyla anlaşma yaptığı ve davaların takibini ünlü Fransız avukat Antoine Vey’in üstlendiği öğrenildi. ve tüm hukuki süreç.

Bu kapsamda İnan Kıraç’ın avukatları İpek Kıraç hakkında Fransa ve Lüksemburg’da çeşitli davalar açtı. Açılan davalar doğrultusunda soruşturma ve yargılamalar devam ediyor.

VERGİ CENNETLERİNDEKİ ŞİRKETLER…

İnan Kıraç ve Fransız avukatları, İpek Kıraç’ın manevi babasının bilgisi dışında başta İngiliz Virgin Adaları olmak üzere çeşitli vergi cennetlerinde kayıtlı şirketler kurduğunu ve bu şirketleri babasına ait bazı varlıkları zimmete geçirmek için kullandığını iddia ediyor.

İpek Kıraç’a yönelik suçlamalar bununla sınırlı değil. İnan Kıraç’ın Lüksemburg’da kurduğu şirketlerden biri olan Crendal Finance, İpek Kıraç’ın danışmanları tarafından Britanya Virjin Adaları’na kayıtlı şirketlerden birine devredilmiş ve bu dönem sayesinde İpek Kıraç, İnan Kıraç’a ait Paris Bulvarı’ndaki daireyi satın almıştır. Montaigne. Kullanımını devraldığı iddia ediliyor.

Avukatların İpek Kıraç’a yönelik suçlamalarının temelini ise belgede sahtecilik, uydurma belgeyle mala el koyma, konut dokunulmazlığını ihlal ve hırsızlık oluşturuyor.

İpek Kıraç hakkındaki bu iddialar, 24 Nisan 2023’te Paris Savcılığı’na suç duyurusuna dönüştü. Suç duyurusunun Paris Savcılığı’nda incelemeye alındığı öğrenildi.

SORUŞTURMA ULUSLARARASI BİR BOYUTA GELİŞEBİLİR

Paris Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Türkiye, Lüksemburg ve Britanya Virjin Adaları’nı kapsayan uluslararası işbirliğine davette bulunabileceği öngörülüyor.

Gelişmeler, Koç Holding’in üst düzey yöneticilerinden Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç için ciddi tehlike oluşturdu.

İPEK KIRAÇ İÇİN TUTUKLAMA KARARI INTERPOL’E GÖNDERİLEBİLİR

Fransız soruşturma hakimi tarafından Kıraç hakkında ifadeye çağrılması ve bu davete cevap vermemesi halinde hakkında yakalama kararı çıkarılacak. Tutuklama emrinin Fransız yetkililer tarafından Interpol’e iletilebileceği öğrenildi.

Fransız maddelerine göre belgede sahtecilik ve sahte belge kullanımı 3 yıl hapis ve 45 bin Euro para cezasıyla cezalandırılıyor.

Manevi baba İnan Kıraç ile işadamı İpek Kıraç arasındaki çekişme medyada detaylı olarak yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu