Haber

İstanbul Adalet Sarayı’na Terör Saldırısı: 2 Terörist Etkisizleştirildi, 6 Kişi Yaralandı

İSTANBUL Adalet Sarayı C Kapısı önündeki polis kontrol noktasına iki terörist silahlı saldırı düzenledi. Polis gruplarının tepkisi üzerine 2 terörist etkisiz hale getirilirken, 3’ü polis 6 kişi de yaralandı. Saldırı sırasında adliye içinde ve dışında bulunanlar yaşananları anlattı.

DHKP/C’li iki terörist, İstanbul Adalet Sarayı C Kapısı önündeki polis kontrol noktasına saldırdı. Kontrol noktasında polisin müdahalesiyle 2 terörist etkisiz hale getirildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olayda 3’ü polis 6 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Adliye ve Çağlayan Meydanı’na giriş çıkışlar polis ekipleri tarafından kapatılarak geniş güvenlik önlemi alındı. Olay yerinde polis özel harekât ekipleri ve bomba imha uzmanları çalışma yaptı. Bomba imha uzmanları, üzerlerinde bomba olma ihtimaline rağmen teröristleri inceledi. Çalışmaların ardından etkisiz hale getirilen teröristlerin cansız bedenleri olay yerinden kaldırıldı. Saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

“POLİSE UZUN NAMLU SİLAHLARLA VURUYORLAR”

Saldırı anına tanık olan Destekli Yıldız, “Olay sırasında adliyedeki işimi bitirmiştim. Çıkış kapısına doğru yöneldim ve silah sesleri duydum. İki kişi polise uzun namlulu silahlarla ateş etti. Ardından da polise ateş açıldı.” , etkisiz hale getirdiler. Bir polis memuru yaralandı. İçeride büyük panik yaşandı, büyük panik yaşandı.” “Korku vardı. Giriş çıkışlar kapatıldı. Olay bu şekilde gelişti. Saldırganları gördüm. Bir polis memurunun yaralandığını gördüm ama başka bilgim yok” dedi.

“POLİS MEMURU ‘VURULDUM, VURULDUM’ diye BAĞIRDI”

Adliyedeki terör saldırısına tanık olan Banu Polat, “Saat 10.00 ile 10.30 arasıydı. Bazı işlemlerimi yapmak için adliyeye geldim. Bir anda panik oldu. Bir bağırış, bir çağrı oldu. Daha sonra geri döndüğümde tüm polisler, güvenlik görevlileri hepsi oradaydı.” ‘Uzan, yat, yat’ diye bağırıyordu. Adliye içerisinde büyük bir çığlık koptu. Daha sonra kanlar içinde kalan polis memuru ‘Vuruldum, vuruldum’ diye bağırdı. Dışarıdan biri içeri girmeye çalışıyor. Bir diğeri ateş ediyor. O anda olay zaten yaşanıyordu. “Polis vurulduktan sonra hepimizi yere yatırdıkları için ne olduğunu göremedim. İçeride baygınlık geçiren, nöbet geçiren siviller vardı. Bu ister istemez endişe ve paniğe neden oldu” dedi.

oltu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu