Haber

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, tabanda ittifak kuracaklarını söyledi.

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, Kayseri’de değişimin gerçekleşmesi için mutlaka tabanda bir ittifak sağlayacaklarını söyledi.

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel; Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İYİ Parti’nin genel seçimlerdeki meclis tablosunu değerlendiren Yücel, GÜZEL Partisi Genel Başkanı Meral Akşener’in listede hata yaptığını söylediğini belirtti. Yücel, “2023 seçimlerinde belediye meclisinden istifa edip etmeme kararını partimin tüm organlarıyla istişare ederek verdim. Milletvekilliği kamuoyunun ve beklediğim gibi gelmedi. Bu siyasettir. Bazen bir görev veriliyor, bazen görev verilmeyen durumlar oluyor.Seçimde yine bunun üzerinde çalıştım.Daha sonra genel başkanımızla görüştüm ve beklenen tablonun olmadığını söyledim.Genel liderimiz hata yaptığını söyledi. Eğilimden dolayı sonucun bu şekilde geldiğini söyledi. Onların da bağlantıları olduğunu söyledi. Belediye başkanlığı adaylığımda elimi kaldıracağını söyledi. Bu da bir ödül. Ciddiye alacağız dedi. Kayseri’de oy var.”Sonucu ne olur bilmiyorum ama en başarılı isim sen gibisin. İnsanların arasına girdiğimizde 10 kişiden 8’i ‘Kazım Yücel’i tanıyorum’ diyor.”

“Tabandan ittifakı mutlaka sağlayacağız”

Kayseri’de değişim için tabanda ittifak sağlayacaklarını kaydeden Yücel, “Hizmetimizi göstermemiz lazım. Kayseri’de ittifak var, Kazım Yücel belediye başkanı değil. Burada halk kişiye oy veriyor. bu kişi seçilir, o kişi görev yapar. Onun öngörüleri daha değerli olur. Bu anlamda CHP yerel seçimlerde istediğimiz tabloyu sağlayamadı. Demek ki biz de alamadık. O yüzden genel liderimiz şöyle dedi: Yerel seçimlerde taban oylarını görmek için “aday çıkaracağız”. Genel başkanları GÜZEL Partisi ile ittifak olmasa bile kazanacak adayları varsa aday göstermeyeceklerini söylediler. Herkes bizimdir. Yol bizim telaffuzumuza göre çıkıyor ama onların da kendi telaffuzu var. Tabanın da bu hassasiyete dikkat edeceğine inanıyorum. Kayseri’deki CHP’li kardeşlerimizle yakınlığımı kimseden gizlemiyorum. Hiçbir farkımızın olmadığına inanıyorum. Cumhuriyetçilik ve Atatürk söz konusu olduğunda ortak asgari düzeyde. Bu şehirde bir değişim olacaksa bunların bir temeli, bir temeli olacak. Onun katkısı mutlaka yapılmalı. Başkan yardımcıları da bu konuda net. Ben o kadar idealistim ki, bırakın CHP’yi, Kayseri tabanındaki bu ittifak, MHP tabanında tanıdığım, sohbet ettiğim, baklava yiyen gençler bile Kazım kardeşlerine oy vermekten çekinmeyecektir. Milliyetçilik bizim yaşam ideolojimizdir. Bu şehirde Cumhuriyetle, Atatürk’le, sınırlarla, bayrakla, dinle sorunu olmayan herkes benim kardeşimdir. Teröre ne kadar yardım ederlerse etsinler hepsi benim kardeşimdir. Bu nedenle tabandaki ittifakı mutlaka sağlayacağız” dedi.

“AK Parti’den de teklif aldım”

Siyasi hayatında çeşitli partilerden teklifler aldığını kaydeden Yücel, bu partiler arasında AK Parti’nin de bulunduğunu belirterek, “MHP’de konuştuğumda farklı partilerden teklifler aldım. İYİ Parti’ye zorunlu geçiş yaptım. O dönemde Cumhur İttifakı’yla birleşmesi beni rahatsız eden bir şeydi.” . Ayrıldım ama teklif yapmakta ısrar ettiler ve geçiş yapıldı. Oradayken birçok teklif aldım. Cumhur İttifakı kanadından da teklif aldım. Teklif başarılı insanlara yapılır. AK Parti’den de teklif aldım. MHP’lilerin hepsi benim kardeşimdir. Yolda görsem saygı duyarım. “Biz şehrimizde vatana ihanet etmiyoruz, hizmet için yapıyoruz. Biz siyaset yapıyoruz, burada düşmanlık yaratmıyoruz. Ben bu üssü tabanda birleştiremezsem bu benim hatam olur. Beni arayan arkadaşlarım diyor ki” “Ben sizin için çalışıyorum”. Bunu Saadet Partilileri de söylüyor” dedi.

“Seçmenlerimden aldığım oylara göre partimi değiştireceğimi düşünüp kandırılamam.”

İYİ Parti’deki istifaları değerlendiren İYİ Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde böyle bir durumun yaşanmayacağını kaydederek, “Beni kendi partisinde görmek isteyenler oldu ama Seçmenlerimden aldığım oylarla asla böyle bir niyetim olamaz. Bu ahlaki değil. Parti tamamen yıkılmıştır.” “Belki o zaman Kayseri’ye hizmet etmeyi düşünürsünüz. Ben bu partinin oylarıyla ve Kazım Yücel’in kimliğiyle sahaya çıktım. O dönemde o görevi tamamlayacağım. Önceki belediye başkanlarımızın, milletvekillerimizin istifa etmesi yerinde olur. ve bunu yapın” dedi. – KAYSERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu