Haber

Seferihisar’da arama kurtarma çalışması

Türkiye’de Afet İşleri Müdürlüğü’nü ilk kuran belediyelerden biri olan Seferihisar Belediyesi, belediye bünyesinde oluşturulan arama kurtarma grubunu da olası afetlere hazırlıyor.

Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük deprem felaketinin ardından belediyelerde zorunlu hale getirilen Afet İşleri Müdürlüğü’nü ilk kuran belediyelerden biri olan Seferihisar Belediyesi’nde afetlere yönelik çalışmalara hız verildi. Bu kapsamda belediye bünyesinde oluşturulacak 34 kişilik arama kurtarma grubu için gerekli kıyafet ve ekipman dağıtımı Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin tarafından yapıldı. Gönüllülerden oluşan ekip, Doğanbey ve Ürkmez şantiyelerinde ilk olarak arama kurtarma tatbikatı yapacak.

34 ÖDÜLLÜ İLE BAŞLADI

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, doğal afetlere hazırlıklı olmak adına belediye olarak çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, “Bu kapsamda kurduğumuz Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde gönüllülerden oluşan arama kurtarma ekibimizi de oluşturduk. bağlam. Her türlü ekipmanı sağladık. 34 kişi ile başlıyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu