Haber

Yeni Galata Köprüsü Bakım Çalışmaları Başladı

BEYOĞLU ile Fatih ilçelerini birbirine bağlayan Yeni Galata Köprüsü, yaklaşık 40 gün sürecek bakım çalışmasının ilk etabı için trafiğe kapatıldı. Köprü girişine beton bariyerler yerleştirilirken, iş makineleri köprüdeki yerini aldı.

Galata Köprüsü’nde 20 gün sürecek 40 günlük bakım onarım çalışmalarının ilk etabının hazırlıkları saat 01.00’de başladı. Çalışmalar kapsamında ilk etapta Karaköy-Eminönü yönü trafiğe kapatıldı. Görevliler köprüyü beton bariyerlerle kapatırken, iş makineleri köprüdeki yerini aldı. İlk etap çalışmaları kapsamında trafik akışı, Karaköy’den Eminönü istikametine giden araçlar Tersane Caddesi’nden Atatürk Köprüsü’ne yönlendirilerek Eminönü’ne ulaşımları sağlanacak.

Çalışmanın ikinci etabında ise Eminönü-Karaköy yönünün trafiğe kapatılacağı ve alternatif güzergahlardan trafik akışının sağlanacağı açıklandı. Daha sonra başlayacak ve 20 gün boyunca devam edecek olan ikinci etap kapsamında Eminönü’nden Karaköy’e gidecek araçlar Eminönü’nden Ragıp Gümüşpala Caddesi’ne yönlendirilecek. Unkapanı kavşağından sonra Atatürk Köprüsü ve Tersane Caddesi üzerinden Karaköy’e ulaşım sağlanacak. Çalışmalar sırasında tramvay seferlerinin etkilenmeyeceği belirtilirken, otobüs seferleri ise belirtilen güzergahlardan yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek “Ortak Değişiklik ve Asfalt Yenileme İnşaatı” ile Galata Köprüsü’nün İstanbul’daki olası sarsıntılara hazır hale getirilmesi amaçlanıyor.

gurpinarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu