Sağlık

Farklı yaprakları farklı şifa saçıyor: Karayemiş (Taflan) tohumu ve yaprağının faydaları!

Adını ilk kez duyanlar ya da duyup da henüz yememiş olanlar bu şifalı meyveyi vakit kaybetmeden denemeli! Tam bir sağlık kaynağı olan siyah kuruyemiş, ekşimsi tadıyla sıra dışı bir tat sunuyor. Karadeniz bölgesinde oldukça yaygın olan böğürtlen meyvesi nasıl tüketilir, böğürtlen yapraklarının faydaları nelerdir, taflan tohumu hangi hastalığa iyi gelir?

KARAYÜMİŞ (TAFLAN) NEDİR?

Rosaceae familyasından olan böğürtlen bitkisi beyaz çiçekleri ile temmuz ayında meyve vermeye başlar. Yaprak dökmeyen, gri-siyah bir renge sahip olan ağaç, genellikle dik ve düzgün bir biçimde yetişir. Besin açısından zengin topraklarda kolaylıkla yetişen böğürtlen ağacı, 6 metreye kadar boylanabilen bir bitkidir.

SİYAH CEVİZİN FAYDALARI NELERDİR?

Güçlü Antioksidan Kaynağı: Siyah fındık, bol miktarda C vitamini içeriğiyle güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bağışıklık Sistemini Takviye Eder:Antioksidan içeriği bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur ve vücudu çeşitli hastalıklara karşı korur.

Öksürüğü hafifletir:Grip, nezle veya soğuk algınlığından kaynaklanan öksürüğün giderilmesinde etkilidir.

Kan Dolaşımını Takviyeler: Sağlıklı kan dolaşımını teşvik eder ve dolayısıyla beyin fonksiyonlarını olumlu etkiler. Damar tıkanıklığını önler.

Demir Eksikliğinin Nedenleri:İçerdiği demir minerali ile demir eksikliği sorunu yaşayanlara takviye olabilir.

Diüretik Etkisi:Vücutta idrar söktürücü etki yaratarak böbrek sağlığını destekler.

Sinirleri Rahatlatır:Kaygı, gerginlik ve uykusuzluk sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.

SİYAH CEVİZ NASIL TÜKETİLİR, ÇAYI NASIL YAPILIR?

Siyah fındık taze veya kurutulmuş olarak tüketilebilir. Meyve, tek başına veya fındık, ceviz gibi kuruyemişlerle birlikte atıştırmalık olarak tercih edilmektedir. Ayrıca yaprakları çay üretiminde de kullanılmaktadır. Böğürtlen çayı için kaynamış suya kurutulmuş yapraklar ilave edilerek demlenir.

Siyah fındık sağlık açısından pek çok fayda sağlayan doğal bir mucize olarak öne çıkıyor. Ancak her doğal üründe olduğu gibi tüketilmeden önce uzman bir sağlık uzmanına danışılması önemlidir. Sağlıklı günler dileriz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu