Haber

Biden’ın oğlu ‘yolsuzluk’ şüphesiyle Temsilciler Meclisi’nde sorgulanacak

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi’nden yapılan açıklamada Hunter Biden’ın 28 Şubat’ta kapalı oturumda söz vereceği belirtildi.

Komite Lideri James Comer gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Başkanın oğlu soruşturmamızın ana tanığıdır ve şimdi gelip sorularımıza yeterli ve düzenli bir şekilde cevap verecektir.”dedi.

Comer, Hunter Biden’ın daha sonra halka açık duruşmada ifade verebileceğini belirtti.

Hunter Biden soruşturması

Temsilciler Meclisi’nin ilgili komiteleri, ABD Başkanı Joe Biden’ın görevden alınmasına ilişkin soruşturma kapsamında oğlu Hunter Biden’ı ifadeye çağırdı ve Biden, bunu ancak ‘kamuya açık’ olması halinde kabul edeceğini söyledi. İlk olarak kapalı oturumda ifade vermesi istenen Avcı Biden ifadeye gitmedi.

Biden’ın aile üyeleri, Temsilciler Meclisi’nin ABD Başkanına yönelik çok taraflı azil soruşturmasında Yabancı iş anlaşmalarını uygunsuz bir şekilde kullanıp kullanmadığıAdalet Bakanlığı’nın bu politikayı çıkar amaçlı kullanıp kullanmadığı yönündeki tartışmaların yanı sıra, Adalet Bakanlığı’nın vergi suçlarını uygunsuz şekilde yavaşlattığı yönündeki iddialar da araştırılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu