Sağlık

Kompleks ve Büyüleyici Bir Yapıya Sahip İnsan Vücudu Hakkında Daha Önce Duymadığınız Gerçekler

İnsan vücudu o kadar karmaşık bir makinedir ki, hala bilinmeyen sayısız gizemle doludur. İnsan vücudu hakkında bilinen bazı gerçekler de tüyler ürpertici olabilir. Bakalım bugün derlediğimiz bu içerikte bu korkunç gerçekler nelermiş…?

Kaynak:https://www.buzzfeed.com/elizabeth_co…

1. “Karın ameliyatı sonrası yatakta döndüğümde bağırsaklarımın karnımın içinde sağa sola hareket ettiğini fark ettim. Bunu doktoruma söylediğimde bağırsaklarımın yeniden düzenlenmesinden kaynaklandığını söyledi. “

2. “Nedenini bilmiyorum ama kalbin hiç durmamasını biraz tuhaf buluyorum. Doğduğumuz andan öldüğümüz ana kadar kalbimizin sürekli hareket etmesi bana tuhaf geliyor.”

3. “Bir gün aniden felç geçirsek, beyin taraması yapılmadıkça bunun farkına bile varmazdık.”

4. “Bir kaza sonrası iyileştikten sonra, güvenli bir yere ulaşana kadar vücudunuz acıyı dindirmeye çalışır. Bu noktada ağrı bir anda gelmeye başlar ve sonunda ciddi şekilde yaralandığınızı anlarsınız.”

5. “Kilitlenmişlik sendromu vardır. Tüm süreç boyunca etkilenen kişi tamamen bilinçlidir ve gözleri dışında hiçbir şeyi hareket ettiremez.”

6. “Mide sorunu nedeniyle kustuğunuzda ağzınızdan dışkı çıkabilir.”

7. “Tümörlerde saç ve dişler de oluşabilir…”

8. “Ne kadar sağlıklı olursanız olun, bir gün aniden anevrizmanız olabilir.”

9. “Anestezi bilinci herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Ameliyat sırasında bilinciniz açık kalabilir, tüm acıyı hissedebilirsiniz ama hareket edemezsiniz. Bu olayı unutsanız bile anıları aklınıza gelebilir. hayalleriniz ya da gelecekte bir anı olarak…”

10. “İç organlarınızda sinir uçları vardır ve bunlar aşırı ısıyı hissedebilirler. Dışarda çıkan bir yangının etkisiyle siz de içten yanabilirsiniz. Bu durumda vücut iç ısınız yükselir ve bunu yakıcı sıcak ağrılar gibi hissedersiniz. organlarınızda.”

11. “Kirpiklerimizde yaşayan ve ölü derileri yiyen küçük böcekler var.”

12. “Aşil tendonunuz yırtılırsa, silah sesi gibi ses çıkarır ve inanılmaz derecede acı verir.”

13. “Bağışıklık sisteminiz gözleriniz olduğunu bilmiyor. Eğer gözlerinizin farkında olsaydı onları yok etmeye çalışırdı. Tıpta buna ‘bağışıklık ayrıcalığı’ denir.”

14. “Mide asidi jiletleri eritecek kadar güçlüdür.”

15. “Bazen hapşırıklarınız o kadar güçlü olabilir ki kaburgalarınızı kırabilir.”

akseki-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu